China este capabilă să dezvolte cipuri avansate şi nu este mult în urma liderilor acestei industrii, în ciuda interdicţiilor impuse de Statele Unite, arată o cercetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

TechanaLye, o companie de cercetare a semiconductorilor din Tokyo, care dezasamblează 100 de dispozitive electronice pe an, a analizat cipurile produse de companiile chineze, printre care cele folosite de Huawei.

Kirin 9010 şi Kirin 9010, chipset-urile de pe smartphone-urile Huawei, au fost create de subsidiara HiSilicon şi produse în masă de Semiconductor Manufacturing International Corp.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

SMIC are capacitatea de a produce cipuri pe 7 nanometri care măsoară 118,4 milimetrii pătraţi, având performanţe similare cu cipurile de 5 nanometrii produse de taiwanezii de la TSMC.

Analiza a arătat că, în fapt, nivelul de performanţă de care China este capabilă în ceea ce priveşte producţia de cipuri nu este decât cu trei ani în urma a ceea ce poate dezvolta TSMC, care este unul dintre liderii acestei pieţe.

„Singurii semiconductori supuşi reglementărilor americane sunt cei de servere de ultimă generaţie pentru inteligenţă artificială şi alte aplicaţii. Atâta timp cât cipurile nu reprezintă o ameninţare militară, Statele Unite permit probabil dezvoltarea lor”, spun cei cei de la TechanaLye.

Anul trecut, companiile chineze au făcut 34,4% din achiziţiile globale de echipamente de fabricare a cipurilor, aproximativ dublu faţă de Coreea de Sud şi Taiwan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.