Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat duminică că a ordonat ministerului său să înceapă proceduri legale împotriva preşedintelui francez Emmanuel Macron, după ce Parisul a restricţionat participarea companiilor israeliene la un viitor târg militar naval, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Decizia de a exclude companiile israeliene este cel mai recent incident într-o dispută alimentată de nemulţumirea guvernului Macron faţă de comportamentul Israelului în războaiele din Gaza şi Liban.

Organizatorul Euronaval, târgul care va avea loc între 4 şi 7 noiembrie la Paris, a anunţat într-un comunicat, săptămâna trecută, că guvernul francez l-a informat că delegaţiile israeliene nu au voie să expună standuri sau să prezinte echipamente, dar pot participa la eveniment. Decizia a afectat şapte companii, a precizat acesta.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Am instruit Ministerul de Externe să ia măsuri legale şi diplomatice împotriva deciziei preşedintelui francez ... de a împiedica companiile israeliene să îşi prezinte produsele la expoziţia @SalonEuronaval de la Paris luna viitoare,” a spus Katz într-un comunicat pe platforma socială X.

”Boicotarea companiilor israeliene pentru a doua oară sau impunerea unor condiţii inacceptabile sunt măsuri nedemocratice care nu sunt acceptabile între naţiuni prietene. Îl îndemn pe preşedintele Macron să le anuleze complet.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.