Elbit Systems Ltd. a semnat un contract în valoare de aproximativ 130 milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de protecţie activă Iron Fist (APS) către BAE Systems Hägglunds. Sistemele vor fi instalate pe vehiculul de luptă al infanteriei (IFV) CV90, ca parte a unui proiect al unei ţări europene. Contractul va fi executat pe o perioadă de cinci ani şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT şi TASE: ESLT) a anunţat astăzi că a semnat un contract în valoare de aproximativ 130 milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de protecţie activă Iron Fist (APS) către BAE Systems Hägglunds. Sistemele vor fi instalate pe vehiculul de luptă al infanteriei (IFV) CV90, ca parte a unui proiect al unei ţări europene. Contractul va fi executat pe o perioadă de cinci ani şi jumătate”, anunţă compania.

Iron Fist APS este un sistem avansat Hard Kill care vizează îmbunătăţirea capacităţilor de protecţie ale vehiculelor blindate împotriva ameninţărilor moderne de pe câmpul de luptă. Sistemul APS de generaţie a doua al Forţelor de apărare israeliene, se caracterizează prin performanţe ridicate şi cerinţe reduse de volum, greutate şi putere. Sistemul oferă vehiculelor blindate protecţie la 360 de grade împotriva unei mari varietăţi de ameninţări antiblindate, cum ar fi rachete antitanc (ATR), rachete ghidate antitanc (ATGM), Sistem Aerian fără Pilot (Unmanned Aerial System - UAS) şi ameninţări de tip Loitering, atât în spaţiu deschis, cât şi în medii urbane complexe.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

 "După contractele câştigate în ultimii ani, suntem onoraţi să primim acest contract important de la BAE Systems Hägglunds pentru o ţară europeană. Sistemele de protecţie activă Iron Fist de la Elbit Systems au fost selectate încă o dată de un producător de top şi de o armată avansată, ca o soluţie inovatoare pentru a proteja platformele blindate şi trupele, ajutându-le să-şi îndeplinească misiunile în siguranţă", spune Yehuda (Udi) Vered, director general Elbit Systems Land.

Elbit Systems este o companie internaţională, lider în domeniul tehnologiei de apărare, care dezvoltă, produce, integrează şi susţine o gamă largă de soluţii de ultimă generaţie în multiple domenii.

Elbit Systems are peste 19.000 de angajaţi în zeci de ţări aflate pe cinci continente. Compania a raportat la 31 martie 2024 venituri de aproximativ 1,6 miliarde de dolari şi un portofoliu de comenzi de 20,4 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.