Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din Statele Unite a declarat luni că i-a amendat pe investitorul activist miliardar Carl Icahn şi compania sa cu 2 milioane de dolari, soluţionând acuzaţiile că nu a dezvăluit împrumuturi în marjă personale în valoare de miliarde de dolari, promise pe baza valorii acţiunilor sale Icahn Enterprises, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Icahn şi compania cotată publică care îi poartă numele au soluţionat aceste acuzaţii fără să admită sau să infirme faptele greşite. Aceştia au convenit să plătească amenzi de 500.000 de dolari şi, respectiv, 1,5 milioane de dolari, a spus SEC într-un comunicat de presă de luni.

SEC a spus că Icahn, care şi-a făcut o reputaţie ca un investitor corporativ nemilos înainte de a adopta atitudinea mai prietenoasă de investitor activist, a promis între 51% şi 82% din acţiunile ordinare Icahn Enterprises, sau IELP, pentru a asigura împrumuturi în marjă în valoare de miliarde de dolari, fără a dezvălui acest lucru acţionarilor sau autorităţilor de reglementare federale.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Împrumutul personal cumulat al lui Icahn a fost de până la 5 miliarde de dolari, conform unui ordin de consimţământ al SEC.

În calitate de acţionar de control efectiv al IEP, Icahn ar fi fost de aşteptat să facă ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de declaraţii în cadrul Schedule 13D, care detaliază de obicei ce se aşteaptă să facă un acţionar de control cu ​​influenţa lor asupra unei companii, dar ar fi trebuit să includă şi informaţii despre orice sarcini, precum împrumuturile în marjă, asupra unei particiaţii de acţiuni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.