Intuitive Machines a anunţat marţi că a obţinut un contract de servicii de navigaţie şi comunicaţii de până la 4,82 miliarde de dolari din partea NASA, pentru misiuni în regiunea spaţială apropiată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunile companiei de explorare spaţială au crescut cu 52%, până la 8,21 dolari pe unitate, în urma informaţiei, şi s-au dublat până acum în acest an.

Ca parte a contractului, care are o perioadă de bază de cinci ani, cu o opţiune pentru o perioadă suplimentară de cinci ani, Intuitive va implementa sateliţi releu lunari şi va furniza servicii de comunicaţie şi navigaţie, pentru a ajuta campania Artemis a NASA.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Prin contract, Intuitive va prezenta constelaţiile de sateliţi lunari care vor permite servicii îmbunătăţite de transmisie şi date, precum şi operaţiuni autonome.

”Vedem victoria de astăzi ca o validare semnificativă a perspectivei Intuitive şi a capacităţii sale de a continua să câştige contracte suplimentare”, a declarat Andres Sheppard, analist senior la Cantor Fitzgerald.

În cadrul programului Artemis al NASA, agenţia spaţială îşi propune să trimită roboţi comerciali de aselenizare pe Lună, în misiuni de cercetare ştiinţifică, şi să readucă astronauţii pe satelitul natural al Pământului în acest deceniu.

NASA a plătit Intuitive 118 milioane de dolari pentru a construi şi a zbura pe Ulise, care în februarie a devenit prima navă spaţială din SUA care a aterizat pe Lună într-o jumătate de secol.

Nava spaţială, totuşi, şi-a pierdut puterea şi a rămas latentă după o aterizare neregulată, care a împiedicat operaţiunile şi producţia ştiinţifică.

Ulise a realizat, de asemenea, prima aterizare pe Lună efectuată vreodată de un vehicul spaţial fabricat şi operat comercial.

NASA mizează pe o serie de zboruri private, cu buget redus, pe Lună, care să servească drept descoperitori pentru misiunile care transportă astronauţi în acest deceniu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.