Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a anunţat miercuri că a acordat companiei româneşti Supercom, operator de salubritate, o facilitate de credit în valoare de 19,6 milioane lei (circa 4 milioane euro) necesară achiziţionării de echipamente noi, special concepute pentru colectarea şi transportul deşeurilor.
”Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat recent companiei româneşti Supercom o facilitate de credit în valoare de 19,6 milioane lei (circa 4 milioane euro) necesară achiziţionării de echipamente noi, special concepute pentru colectarea şi transportul deşeurilor, precum şi colectarea selectivă a acestora, încorporând cea mai recentă tehnologie în domeniu şi un nivel scăzut de poluare. Cu o experienţă de aproape 30 de ani, Supercom este unul dintre cei mai mari operatori din serviciile publice sanitare şi management al deşeurilor şi dispune în prezent de o flotă impresionantă, atât Euro 6, cât şi echipamente electrice”, a anunţat compania.
Prin această finanţare, Intesa Sanpaolo Bank România se aliniază eforturilor Grupului Intesa Sanpaolo, care din 2015 a devenit partener strategic al Fundaţiei Ellen MacArthur, cea mai influentă şi puternică organizaţie dedicată Economiei Circulare. Pentru a susţine acest parteneriat, planul de afaceri pentru perioada 2018-2021 a Intesa Sanpaolo include două acţiuni majore: lansarea unui Plafon de creditare în valoare de 5 miliarde euro şi a unui fond dedicat. Plafonul pentru Economie Circulară este accesat şi de Intesa Sanpaolo Bank România pentru această finanţare. Accesul la aceste facilităţi este evaluat în raport cu un set de cinci criterii de eligibilitate, dezvoltat în parteneriat cu Fundaţia Ellen MacArthur şi trei criterii suplimentare legate de proiecte verzi.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Am accesat facilitatea de credit oferită de Intesa Sanpaolo Bank şi vom demara investiţii de anvergură în echipamente şi tehnologie performante pe care le vom folosi în principal pentru colectarea şi transportul deşeurilor în noul nostru proiect din judeţul Cluj”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.
Facilitatea de credit către Supercom a fost acordată cu sprijinul Biroului de Economie Circulară al Centrului de Inovare Intesa Sanpaolo, o companie a Grupului Intesa Sanpaolo dedicată inovării şi răspândirii Economiei Circulare.
“Avem capacitatea de a veni cu soluţii financiare avantajoase pentru companiile care au înţeles beneficiile Economiei Circulare, motorul creşterii eficienţei şi rezilienţei sistemelor economice, care reuşeşte să transforme în mod sustenabil modelele de business. Începând din 2016, Grupul Intesa Sanpaolo şi-a asumat Economia Circulară ca şansă colectivă pentru companiile europene”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank România.
Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. Intesa Sanpaolo este lider în Italia în toate domeniile de afaceri (retail, corporate şi wealth management). Grupul oferă serviciile sale către 14,7 milioane de clienţi printr-o reţea de aproximativ 5.300 de sucursale, cu cote de piaţă de cel puţin 12% în majoritatea regiunilor italiene. Intesa Sanpaolo are o prezenţă strategică internaţională, cu aproximativ 1.000 de sucursale şi 7,1 milioane de clienţi, cuprinzând subsidiarele care operează în sectorul bancar comercial în 12 ţări din Europa Centrală şi de Est şi din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord şi o reţea internaţională de specialişti în sprijinul clienţilor corporate din 26 ţări, în special în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi în acele zone în care companiile italiene sunt cele mai active, precum Statele Unite, Brazilia, Rusia, India şi China.
Ellen MacArthur Foundation, înfiinţată în 2010, grupează în platforma Circular Economy peste 120 de companii de renume mondial, guverne şi universităţi prestigioase, în demersul său de trecere de la economia liniară la cea circulară.
Supercom este o companie cu capital 100% românesc şi unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România. Compania îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa, Bistriţa, Hunedoara, Caraş-Severin, Ilfov, Ialomiţa şi Gorj. Compania şi-a început activitatea în 1990. Recent, compania a încheiat contracte atât cu Primăria Municipiului Cluj, cât şi cu Consiliul Judeţean Cluj, pentru prestarea activităţilor de curăţare a străzilor, activitatea de deszăpezire a acestora, colectarea selectivă şi gestionarea deşeurilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.