Intel a anunţat vineri că va investi până la 100 de miliarde de dolari pentru a construi cel mai mare complex de producţie de cipuri din lume, în Ohio, cu intenţia de a-şi mări capacitatea de producţie, pe fondul penuriei globale de semiconductori care intră în componenţa unor produse de la smartphone-uri la maşini, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul face parte din strategia directorului general Pat Gelsinger de a restabili dominaţia Intel în fabricarea de cipuri şi de a reduce dependenţa Americii de hub-urile de producţie asiatice, care controlează strâns piaţa.

O investiţie iniţială de 20 de miliarde de dolari - cea mai mare din istoria Ohio, pe un teren de 1.000 de acri (404 hectare) din New Albany, va genera 3.000 de locuri de muncă, a spus Gelsinger.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Investiţia ar putea creşte la 100 de miliarde de dolari, respectiv la opt fabrici, fiind cea mai mare investiţie din istoria Ohio, a declarat Gelsinger pentru Reuters.

Numit inima siliciului, ar putea deveni ”cea mai mare locaţie de producţie de semiconductori de pe planetă”, a spus şeful Intel.

În timp ce producătorii de cipuri se străduiesc să crească producţia, planurile Intel pentru noi fabrici nu vor atenua criza actuală a aprovizionării, deoarece construirea unor astfel de complexuri necesită ani de zile.

Gelsinger a reiterat vineri că se aşteptă ca deficitul de cipuri să continue până în 2023. Pentru a creşte semnificativ producţia de cipuri în Statele Unite, administraţia Biden face un mare efort pentru a convinge Congresul să aprobe subvenţii de 52 de miliarde de dolari.

Intel a cedat poziţia de cel mai mare furnizor de semiconductori grupului Samsung Electronics, în 2021, coborând pe locul doi, cu o creştere de doar 0,5%, cea mai mică între primii 25 de mari producători, au arătat datele de la Gartner.

Ca parte a planului său de redresare de a deveni un producător important de cipuri pentru clienţii externi, Intel a deschis în septembrie două fabrici în Arizona.

Fabricile de 20 de miliarde de dolari vor aduce la şase numărul total de fabrici Intel din campusul său din suburbia Phoenix din Chandler.

Gelsinger a declarat că încă mai speră să anunţe un alt centru de producţie important în Europa în următoarele luni.

Investiţia Intel din Ohio este de aşteptat să atragă parteneri şi furnizori. Air Products, Applied Materials, LAM Research şi Ultra Clean Technology şi-au arătat interesul pentru stabilirea unei prezenţe în regiune, a spus Intel.

Construcţia primelor două fabrici este de aşteptat să înceapă la sfârşitul anului 2022 şi producţia în 2025.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.