Premierul Nicolae Ciucă, dar şi miniştrii de la Agricultură şi Energie s-au întâlnit, joi, la Guvern, cu CEO companiei Azomureş, Harri Kiiski, pentru a se găsi soluţii de continuare a activităţii, în contextul creşterii preţurilor la energie. Premierul a punctat că menţinerea unui climat de afaceri stabil şi predictibil pentru companii este prioritară pentru Guvern.
”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut joi, 13 ianuarie, o întrevedere cu CEO al companiei Azomureş S.A., Harri Kiiski. La întâlnire au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, şi reprezentantul Grupului AMEROPA, Mihai Aniţei. Discuţiile au fost axate pe identificarea unor soluţii pentru a menţine producţia de îngrăşăminte competitivă în România, în contextul actualei crize din energie care a dus la scumpirea gazului natural, a transmis, joi, Guvernul, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului, premierul a apreciat eforturile conducerii companiei şi a punctat faptul că menţinerea unui climat de afaceri stabil şi predictibil pentru companii este prioritară pentru guvernul pe care îl conduce.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Susţinerea producătorilor importanţi din România va produce efecte semnificative în dezvoltarea economiei şi va contribui la stabilitatea locurilor de muncă”, a mai transmis Executivul.
În 6 decembrie, Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, anunţa că se confruntă cu o situaţie excepţională din cauza preţului foarte mare la gaz naturale şi energie electrică şi, în consecinţă, începe pregătirile pentru oprirea temporară a producţiei.
"Nivelul ridicat al preţului solicitat de furnizori pentru materia primă principală, gazul metan, nu ne mai permite continuarea sustenabilă a activităţii. Din această cauză, la nivel european, şi alte platforme industriale au oprit total sau au restrâns foarte mult activităţile de producţie. Reluarea activităţii depinde de preţul gazului metan şi de disponibilitatea acestuia în piaţă. Decizia managementului, aprobată de Consiliul de Administraţie, nu are efecte imediate asupra angajaţilor. Se păstrează programul normal de lucru, ne vom concentra pe lucrările de mentenanţă ce pot fi executate în perioada rece, vom securiza şi menţine în funcţiune echipamentele critice şi vom continua să derulăm proiectele în care suntem implicaţi", a transmis atunci directorul general al companiei, Harri Kiiski.
Încă de atunci, premierul şi ministrul Agriculturii au anunţat că se vor căuta soluţii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.