Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali cu 1,3%, în primele zece luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2022, pe ansamblu, cu 1,3%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+2%). Industria extractivă a scăzut cu 13,5%”, arată datele INS.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+10,5%), industria bunurilor de uz curent (+8,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,0%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-25,2%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,6%).

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Octombrie 2023 comparativ cu septembrie 2023

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 2,5%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+4,5%) şi în industria prelucrătoare (+2,4%).

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+4,6%), industria bunurilor de capital (+3,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%), industria bunurilor de uz curent (+1,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,7%).

Octombrie 2023 comparativ cu octombrie 2022

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna octombrie 2023, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 3,1%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare, cu 3,4%.

Industria extractivă a scăzut cu 4,9%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital şi industria bunurilor de uz curent cu (+9,7%), fiecare.

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a rămas la acelaşi nivel.

Scăderi au înregistrat: industria energetică (-18,1%) şi industria bunurilor intermediare (-1%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.