ING Bank a susţinut Digi România şi Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicaţii, în aranjarea unei facilităţi de credit în valoare de 150 milioane de euro, pe o perioadă de 3 ani de la prima utilizare. Împrumutul va fi folosit pentru rambursarea obligaţiunilor grupului, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadenţă în anul 2025. În ultimii 10 ani, ING a intermediat tranzacţii de 3 miliarde de euro pentru Digi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ING Bank a susţinut Digi România şi Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicaţii, în aranjarea unei facilităţi de credit în valoare de 150 milioane de euro, pe o perioadă de 3 ani de la prima utilizare. Împrumutul va fi folosit pentru rambursarea obligaţiunilor grupului, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadenţă în anul 2025.

Tranzacţia a fost condusă de ING în calitate de coordonator, subscriitor, aranjor principal mandatat, creditor iniţial şi agent de facilitate”, anunţă banca.

În fiecare an din ultimii zece, ING a fost implicată în mod activ în structurarea de facilităţi sindicalizate, emisiuni de obligaţiuni, credite cu garanţie de la agenţii de export din diverse ţări, precum şi linii de scrisori de garanţie necesare achiziţiei de spectru radio, atât în România, cât şi în celelalte ţări în care grupul operează.
 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Suntem încântaţi să îi sprijinim pe cei de la Digi cu această nouă finanţare care le permite să se concentreze pe continuarea planurilor lor de dezvoltare în perioada următoare. De-a lungul timpului, ING a reuşit să construiască o relaţie solidă cu Digi, fiecare nouă tranzacţie încheiată cu succes consolidând şi mai mult parteneriatul nostru strategic. Grupul Digi are planuri de creştere atât în România, cât şi în ţările din vestul Europei, iar noi suntem determinaţi să contribuim din rolul de partener financiar la această poveste de succes”, spune Raluca Radbata, coordonator Sector Telecom, Media & Technology, ING Bank România.

În total, în ultimii 10 ani, ING a intermediat pentru grupul Digi tranzacţii ce însumează aproximativ 3 miliarde de euro.

„ING Bank susţine expansiunea grupului Digi, pe plan local şi internaţional, de 25 de ani. Digi este acum unul dintre cei mai importanţi operatori telecom, atât din România cât şi din Europa, un exemplu între companiile de telecom, cu o echipă de management puternică şi o viziune axată pe oferirea de servicii de calitate, la un preţ accesibil pentru clienţii săi, într-un mod sustenabil, în toate ţările în care operează. Finanţarea reprezintă un punct de referinţă important pentru Digi, iar termenii atractivi ai tranzacţiei reliefează bonitatea ridicată a grupului Digi, precum şi modelul lor de business rezistent la şocuri externe“, a completat Andrei Dobre, director în echipa sectorială Telecom, Media & Technology la ING Bank N.V. Amsterdam.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.