Inflaţia din Marea Britanie s-a menţinut constantă în luna august, au arătat miercuri datele Oficiului Naţional de Statistică şi a confirmat aşteptările analiştilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele preţurilor de consum (IPC) a fost în concordanţă cu citirea anterioară de 2,2%, din iulie, şi a egalat, de asemenea, o previziune dintr-un sondaj Reuters al economiştilor.

IPC general a fost de 2% în mai şi iunie, în conformitate cu ţinta Băncii Angliei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Inflaţia serviciilor – care este urmărită îndeaproape de BOE, având în vedere dominaţia sa în economia Regatului Unit şi reflectarea creşterii preţurilor generate la nivel intern – a accelerat la 5,6% în august, de la 5,2% în iulie.

Inflaţia de bază, excluzând energia, alimentele, alcoolul şi tutunul, a ajuns la 3,6%, faţă de ritmul de 3,3% înregistrat în iulie.

Tarifele aeriene mai mari au contribuit cel mai mult la presiunile crescătoare ale preţurilor, după ce au crescut de la o bază mai redusă anul trecut, a spus ONS.

Combustibilul, hotelurile şi restaurantele, între timp, au înregistrat cele mai mari scăderi.

Factorii politici ai BOE se vor întâlni joi pentru a o nouă decizie de politică monetară, iar traderii se aşteaptă în mare măsură ca banca să menţină dobânzile constante.

Pariurile pentru o  a doua reducere consecutivă de 25 de puncte de bază s-au dublat la aproape 40% la începutul acestei săptămâni, în perspectiva unei reduceri mai agresive a costurilor de împrumut de către Rezerva Federală din SUA, dar au scăzut între timp la 28%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.