Indicatorul Robor la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat marţi, în prima şedinţă a lunii mai, până la 0,91% pe an, nivel maxim din 22 ianuarie 2016, de la 0,89% în şedinţa precedentă, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Indicatorul Robor la 3 luni a fost cotat marţi la 0,91% pe an, de la nivelul de 0,89% înregistrat în precedenta şedinţă.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În ultimul an, Robor la 3 luni a atins un nivel maxim, de 0,9%, la finalul lunii decembrie, pentru ca ulterior să scadă, treptat, până la 0,8% la începutul lunii martie. În ultimele două luni, indicatorul a urcat treptat spre 0,9%.  

Robor la 6 luni a stagnat la 1,11%, nivel maxim din 5 ianuarie 2017. 

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat.

Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie, chiar dacă majorarea s-a oprit, o perioadă, în jurul nivelului de 0,8% pentru Robor la 3 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.