Un important indice al dolarului a atins miercuri un nou maxim al anului 2018, iar francul elveţian şi yenul japonez au crescut la rânndul lor, ca urmare a revenirii geopoliticii în centrul atenţiei investitorilor de pe piaţa valutară, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele ICE al dolarului american a crescut cu 0,2%, la 93,391, după ce a cedat o parte din creşterile care l-au poziţionat la cel mai ridicat nivel din acest an. Cu toate că a avut ceva probleme în ultimele câteva şedinţe de tranzacţionare, indicele a fost în creştere aproape continuă de la jumătatea lunii aprilie, perioadă în care performanţele sale au devenit pozitive pentru acest an.

WSJ Dollar Index, un indice mai  larg al dolarului, care urmăreşte evoluţia a 16 monede, a coborât cu 0,1%, la 86,87.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Euro s-a depreciat la 1,1804 dolari pe unitate, de la 1,1837 dolari pe unitate la închiderea tranzacţiilor de marţi, de la New York. Euro a scăzut puternic în raport cu francul elveţian şi yenul japonez, atingând un minim al ultimelor cinci săptămâni, de 1,1823 franci pe unitate,şi un minim al ultimelor şase săptămâni, de 130,23 yeni pe unitate.

Comparativ cu dolarul, francul elveţian şi yenul s-au apreciat cea mai mare parte a şedinţei, dar au cedat apoi creşterile odată cu apropierea închiderii. Dolarul a fost aproape neschimbat faţă de yen, la 110,33 yeni pe unitate. În mod similar, dolarul a fost cumpărat la 1,0013 franci pe unitate, aproape neschimbat faţă de marţi.

Pieţele financiare au fost influenţate miercuri de evenimentele geopolitice.

Un oficial nord-coreean de rang înalt a declarat că Pyongyangul nu este interesat de un summit cu Statele Unite centrat doar pe denuclearizare şi a acuzat Washingtonul că încearcă să ”impună statului nostru demn soarta Libiei sau Irakului”.

Într-un comunicat publicat miercuri, atribuit lui Kim Kye Gwan, un oficial de rang înalt din Ministerul de Externe, Coreea de Nord a anunţat că nu vrea să renunţe la armamentul nuclear în schimbul unor compensaţii sau beneficii economice.

Anunţul a pus sub semnul întrebării dorinţa Coreei de Nord de a participa la un summit planificat pentru 12 iunie cu preşedintele american Donlad Trump, la Singapore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.