India a ordonat tuturor angajaţilor din sectorul public şi cel privat să folosească o aplicaţie de urmărire a contactelor susţinută de guvern şi să menţină distanţarea socială în birouri, în timp ce unele restricţii vor fi relaxate în regiuni mai puţin afectate de coronavirus, transmite Reuters.
Guvernul premierului indian Narendra Modi a anunţat vineri că India, care are a doua cea mai mare populaţie din lume după China, va extinde restricţiile existente la nivel naţional cu încă două săptămâni, începând de luni, dacă că va permite o ”relaxare considerabilă” în zonele cu risc mai scăzut.
Luna trecută, India a lansat aplicaţia Aarogya Setu (Podul pentru Sănătate), un sistem bazat pe Bluetooth şi GPS care alertează utilizatorii care ar fi putut să fi intrat în contact cu persoane care ulterior au fost testate pozitiv la COVID-19.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Utilizarea Aarogya Setu trebuie să fie obligatorie pentru toţi angajaţii, din sectorul public şi cel privat”, a anunţat Ministrul Afacerilor Interne, vineri târziu.
Şefii de companii vor fi răspunzători ca toţi angajaţii să folosească aplicaţia.
Oficiali din Ministerul Tehnologiei şi un avocat care a conceput politica de confidenţialitate a datelor pentru Aarogya Setu au declarat că aplicaţia trebuie să fie instalată pe cel puţin 200 de milioane de telefoane pentru a fi eficientă, la o populaţie de 1,3 miliarde de persoane.
Aplicaţia a fost descărcată de circa 83 de milioane de ori, într-o ţară cu o bază de smarthphone-uri de circa 500 de milioane de persoane, potrivit Ministerului Tehnologiei.
Utilizarea obligatorie a aplicaţiei provoacă îngrijorări în rândul apărătorilor drepturilor la confidenţialitate a datelor, care afirmă cu nu este clar cum vor fi utilizate datele şi că India nu dispune de legi referitoare la confidenţialitate pentru a reglementa această aplicaţie.
New Delhi a subliniat că aplicaţia nu încalcă viaţa privată pentru că toate datele sunt colectate în mod anonim.
Aplicaţia poate ajuta autorităţile să identifice zonele unde apare virusul şi să ia măsuri de sănătate punctuale, a explicat în aprilie Ministerul Tehnologiei, adăugând că informaţiile vor fi folosite numai pentru administrarea intervenţiilor medicale necesare.
Criticii mai afirmă că circa 400 de milioane de indieni nu au smartphone-uri şi nu vor beneficia de aplicaţie.
India a raportat peste 37.000 de cazuri de coronavirus şi 1.218 decese.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.