IFC investeşte 50,8 milioane euro într-o emisiune de obligaţiuni a Raiffeisen Bank SA (RBRO), o organizaţie membră a grupului bancar Raiffeisen, în vederea diversificării produselor financiare dedicate finanţării iniţiativelor sustenabile şi incluzive din România. Aceasta este prima emisiune internaţională de obligaţiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii.
”În vederea diversificării produselor financiare dedicate finanţării iniţiativelor sustenabile şi incluzive din România, IFC investeşte 50,8 milioane euro într-o emisiune de obligaţiuni a Raiffeisen Bank SA (RBRO), o organizaţie membră a grupului bancar Raiffeisen – prima emisiune internaţională de obligaţiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii”, anunţă IFC.
Fondurile obţinute din această emisiune de obligaţiuni vor fi folosite pentru a finanţa proiecte în domeniul climei, inclusiv prin acordarea de împrumuturi şi linii de credit în condiţii preferenţiale pentru proiecte ecologice, de eficienţă energetică şi de energie din surse regenerabile şi finanţarea proiectelor agricole sustenabile şi de transport curat, dar şi a anumitor activităţi sociale, cum ar fi cele din domeniile sănătate, educaţie, infrastructură primară, locuinţe accesibile şi generarea de locuri de muncă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Ne bucură încrederea acordată de către investitorii instituţionali străini şi locali, prin participarea la emisiunea noastră inaugurală de euroobligaţiuni. Interesul arătat de către piaţa de capital confirmă, încă o dată, că modelul nostru de banking este unul responsabil, caracterizat de o situaţie financiară solidă şi o preocupare permanentă de a încorpora perspectiva tuturor actorilor relevanţi,” a declarat Alina Rus, Director Financiar al RBRO.
Se aşteaptă ca emisiunea de obligaţiuni să îndeplinească Cerinţele minime de fonduri proprii şi de pasive eligibile (MREL) impuse în temeiul Directivei privind redresarea şi rezoluţia bancară a Uniunii Europene. Această cerinţă de reglementare urmăreşte să asigure că băncile au capacitate de a absorbi pierderile şi că salvarea instituţiilor financiare nu este finanţată de contribuabili.
„În anii următori, economia României are potenţialul de a continua să asigure convergenţa către nivelul de trai din UE, eliminând, în acelaşi timp, şi restul inegalităţilor sociale şi teritoriale. Dar acest lucru va necesita un mai bun acces la finanţare. Prin acest parteneriat, IFC îşi propune să continue să promoveze un sector bancar şi o piaţă locală de capital reziliente, cu un angajament solid faţă de sustenabilitate şi incluziune”, a declarat Ary Naïm, Director IFC pentru Europa Centrală şi de Sud.
Proiectele anterioare ale RBRO cu grupul bancar Raiffeisen au inclus investiţii multiple în emisiunile de obligaţiuni ale băncii, iar fondurile astfel atrase au fost folosite pentru a finanţa proiecte ecologice şi sociale în România.
IFC — organizaţie membră a Grupului Banca Mondială — este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sprijinirea sectorului privat din pieţele emergente. IFC este prezentă în peste 100 de ţări. În exerciţiul financiar 2023, IFC a alocat o sumă record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.
Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din Romania, deservind aproximativ 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi în 285 de sucursale, 1.126 de bancomate şi maşini multifuncţionale (ATM şi MFF) şi peste 28.900 de POS-uri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.