Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) Bucureşti susţine Banca Naţională a României (BNR) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru dezvoltarea unui cadru legislativ robust şi a unor reglementări privind piaţa activelor digitale şi a creat un program educaţional pentru a pregăti specialişti în domeniul tehnologiilor blockchain, criptomonedelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat pe site-ul ICI Bucureşti se arată că iniţiativă vizează asigurarea unui mediu sigur şi reglementat pentru tranzacţiile cu criptomonede şi alte tipuri de active digitale, urmare centralizării propunerilor în acest domeniu şi dezbaterii acestora în Comisia pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite.

Potrivit sursei citate, BNR şi ASF au un rol central în monitorizarea şi reglementarea pieţei, cu scopul de a proteja investitorii şi de a preveni riscurile asociate acestui nou sector. Noua legislaţie va contribui la stabilitatea pieţei financiare şi va susţine dezvoltarea unui ecosistem tehnologic inovator în România.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Pentru a sprijini aceste eforturi, ICI Bucureşti a lansat Blockchain Intelligence Academy (BIA), un program educaţional conceput pentru a pregăti specialişti în domeniul tehnologiilor blockchain, criptomonedelor şi altor soluţii de tip Distributed Ledger Technology (DLT). BIA oferă cursuri de formare profesională şi certificări în colaborare cu experţi internaţionali şi parteneri de prestigiu. Programul acoperă diverse aspecte ale ecosistemului blockchain, de la elemente tehnice şi de securitate cibernetică, la aspecte legate de reglementare şi guvernanţă. BIA oferă acces la o platformă modernă de e-learning, mentorat din partea experţilor, precum şi o reţea extinsă de profesionişti în domeniu. Programul este dedicat atât celor care doresc să îşi dezvolte competenţele tehnice, cât şi celor interesaţi de aspectele legale şi de reglementare”, arată reprezentanţii ICI Bucureşti.

Institutul adaugă că urmăreşte să faciliteze dialogul şi parteneriatele între actorii din sectorul public şi privat, creând un spaţiu virtual dedicat centralizării propunerilor pentru reglementarea tehnologiilor blockchain.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.