Hirdoelectrica anunţă, miercuri, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat legalitatea selecţiei directoratului din anul 2019, decizia definitivă fiind comunicată companiei. Procesul a fost intentat de un fost director financiar al companiei şi viza întreaga echipă de conducere din perioada 2019-2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat decizia nr. 316/2023 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în procesul privind privind anularea procedurii de selecţie a Directoratului societăţii Hidroelectrica desfăşurate în anul 2019. Motivarea deciziei a fost comunicată astăzi, 24 iulie 2024, tuturor părţilor interesate. Compania salută decizia instanţei care certifică astfel atât legalitatea, cât şi corectitudinea desfăşurării procedurii de selecţie a managementului Hidroelectrica în conformitate cu O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. De asemenea, directoratul subliniază, o dată în plus, faptul că Hidroelectrica – în noua calitate de companie listată pe bursă, este ferm angajată să promoveze transparenţa, integritatea şi performanţa durabilă, oferind investitorilor şi partenerilor certitudinea valorilor fundamentale solide şi a unei guvernanţe corporative exemplare”, a transmis, miercuri, Hidroelectrica, într-un omunicat de presă.

Compania a precizat că procesul a fost intentat de un fost director financiar al companiei şi viza întreaga echipă de conducere din perioada 2019-2023.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Acţiunea în instanţă avea potenţialul de blocare a activităţii companiei aflate la  acea vreme în plin proces de derulare a IPO-ului, cu consecinţe potenţiale deosebit de grave atât asupra viitorului societăţii, cât şi asupra economiei româneşti.

Pe fondul procesului, pentru continuarea procedurilor de listare la bursă, întreaga echipă managerială a fost nevoită să renunţe la mandatul definitiv încredinţat pe patru ani, fiind ulterior numită în aceeaşi componenţă, cu mandat provizoriu. Societatea Hidroelectrica are - începând cu data de 7 noiembrie 2023, o nouă conducere, ca urmare a parcurgerii unui proces de selecţie a managementului profesionist şi transparent, cu respectarea tuturor rigorilor impuse de O.U.G. 109”, a mai transmis compania.

Noua echipă este formată din Karoly Borbely - Director General Executiv sau Chief Executive Officer,  Bogdan-Nicolae Badea, Chief Investment Officer, Radu-Ioan Constantin, Chief Administrative Officer, Marian Fetita, Chief Financial Officer, Ianaş Rădoi, Chief Operating Officer.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.