Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a semnat contractul privind achiziţia de servicii de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional în vederea listării la bursă a 10% din acţiuni, contractul fiind adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În data de 6 mai, Hidroelectrica a semnat contractul având ca obiect achiziţia de 'servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care să întreprindă toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse de pieţele de capital în legatură cu procedura de ofertare publică prevăzută în HG nr. 1066/2013, cu modificările şi completările ulterioare'. Contractul a fost adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei", a informat compania.

Listarea a 10% din acţiunile societăţii Hidroelectrica s-a decis în anul 2013 prin HG 1066, pentru aprobarea strategiei de privatizare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Prin semnarea contractului de servicii avocaţiale pentru listare, ne-am asigurat că avem alături de noi una dintre cele mai mari case de avocatură din lume, cu anvergură şi largă experienţă în cadrul ofertelor publice de vânzare de acţiuni, un partener potrivit pentru o societate de calibrul Hidroelectrica. Perioada pandemiei nu a oprit angajamentele asumate de societatea noastră în ceea ce priveşte listarea la bursă. Mergem în continuare cu paşi hotărâţi pe acest drum, astfel încât, atunci când acţionarii vor decide că este momentul oportun pentru listare, să putem acţiona", a declarat a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

El afirmă că societatea este tot mai aproape de stadiul în care să fie pregătită 100% pentru procedura de IPO.

"Avem opinia fără rezeve a auditorului, obţinută încă de anul trecut – ulterior rezolvării problemei investiţiilor istorice, acum avem şi consultantul juridic care să ne fie alături în acest proces pe care îl dorim unul de succes. Urmează să luăm foarte curând o decizie în ceea ce priveşte selectarea Equity Advisor. Hidroelectrica doreşte să fie un pilon al tranziţiei energetice asumate la nivel european prin Green Deal, iar capitalul atras prin listare urmează a fi folosit pentru a dezvolta şi consolida compania. Sperăm ca România să intre foarte curând într-o etapă de stabilitate, coerenţă şi predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâştigată încrederea investitorilor”, a mai declarat Bogdan Badea.

La procedura de selecţie a consultantului juridic pentru IPO-ul societăţii Hidroelectrica s-au prezentat 11 firme de avocatură, cu notorietate şi experienţă internaţională.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din Romania şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania are în portofoliu 204 centrale hidroelectrice cu o puterea instalata de de 6.444 MW.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.