Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi, de la ora 18.00, un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, după ce CCR a decis că prevederi din actul normativ sunt neconstituţionale. Astfel, conform proiectului de OUG, este interzisă, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„1. Art. 1 se modifică şi va avea următorul cuprins: «Se interzice, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută»”, arată proiectului de ordonanţă de urgenţă înscris pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

De asemenea este modificat şi alineatul 1 al articolului 2 astfel: „Se suspendă, pentru o perioadă de 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la alte societăţi la care statul are calitatea de acţionar, aflate în curs de realizare”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă care figurează pe ordinea de zi este cel pentru modificarea prdonanţei de urgenţă a Guvernului 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a imobilelor proprietatea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, pentru reglementarea cheltuielilor de cazare în unele situaţii speciale, precum şi pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, proiectul de OUG 1. modifică ordonanţat de urgenţă 101/2011 după cum urmează:

„- Cheltuielile de cazare prevăzute la alin. (1) se decontează în limita unui plafon maxim, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

- Persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite, respectiv viceprim-ministru, ministru de stat, ministru şi ministru delegat, precum şi funcţii asimilate celei de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora, care nu deţin în proprietate exclusivă sau în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţă în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare”. (...)

- Plafonul maxim al cheltuielilor de cazare se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Secretariatului General al Guvernului”, conform sursei citate.

De asemenea, printr-un proiect de hotărâre de Guvern va fi stabilit pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine.

Pe ordinea de zi apar şi mai multe proiecte de hotărâri privind eliberări şi numiri de prefecţi şi subprefecţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.