Guvernul Indiei a promis marţi cheltuieli pentru crearea de locuri de muncă, dar a cerut şi prudenţă fiscală, atunci când şi-a anunţat bugetul, primul de la încheierea alegerilor naţionale din iunie, care au condus la formarea unui nou guvern de coaliţie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Finanţe al Indiei a redus marţi ţinta de deficit fiscal al ţării la 4,9% pentru anul financiar care se va încheia în martie 2025, o revizuire de la 5,1% în timpul bugetului interimar preelectoral publicat în februarie.

Această ţintă va scădea apoi la 4,5% sau mai puţin pentru anul financiar care se va încheia în martie 2026, a declarat ministrul de Finanţe al Indiei, Nirmala Sitharaman, în timpul anunţurilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cheltuielile de capital vor rămâne la ţinta din februarie de 11.110 miliarde de rupii indiene (133,9 miliarde de dolari) – sau 3,4% din PIB în anul fiscal 2025 – sprijinind ambiţiile Indiei de a-şi îmbunătăţi infrastructura fizică şi digitală pentru a deveni o naţiune dezvoltată până în 2047.

Vipul Bhowar, director senior pentru investiţii cotate la bursă al Waterfield Advisors din Mumbai, a declarat că anunţurile sugerează că guvernul ”este ferm în angajamentul său de a menţine disciplina fiscală pentru a spori solvabilitatea ţării şi pentru a asigura stabilitatea economică”.

Acest lucru este imperativ pentru atragerea investiţiilor străine şi susţinerea creşterii, a spus el, adăugând că ”sprijinul financiar fără precedent” din partea băncii centrale va face posibilă ţinta deficitului fiscal.

Infrastructură

Sitharaman a vorbit marţi pe larg şi despre dezvoltarea în continuare a Indiei urbane – în special în Bihar şi Andhra Pradesh – două state în care aliaţii cheie de coaliţie ai partidului Bharatiya Janata al prim-ministrului Narendra Modi au un sprijin puternic.

În timp ce guvernul va face eforturi pentru mai mult sprijin financiar pentru a stimula infrastructura şi a accelera proiectele agricole în Andhra Pradesh, Bihar ar putea obţine noi aeroporturi, colegii medicale şi facilităţi sportive.

Şomaj

În condiţiile în care şomajul ridicat rămâne o provocare mare şi dificilă pentru noul guvern al lui Modi, a propus, de asemenea, marţi să cheltuie 2.000 miliarde de rupii (23,9 miliarde de dolari) pentru a creşte locurile de muncă şi pentru a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi formării în ţară.

Prognoza PIB

Consilierul economic al Indiei a declarat luni că economia este aşteptată să crească cu 6,5% până la 7% în anul financiar care se încheie în martie 2025, mai puţin decât prognoza de 7,2% a Reserve Bank of India.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.