Guvernul britanic a cumpărat o fabrică aflată în dificultate de la firma americană Coherent pentru a asigura fabricarea internă a semiconductorilor cu arseniură de galiu, utilizate în tehnologia militară, inclusiv în avioane de luptă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Guvernul a declarat vineri că uzina din Newton Aycliffe, în nordul Angliei, este singurul producător autohton sigur ai semiconductorilor respectivi.

Acesta a spus că achiziţia, evaluată de  surse la 20 de milioane de lire sterline, ar menţine 100 de locuri de muncă calificate.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timp ce guvernele britanice rareori cumpără sau conduc companii, sectorul semiconductorilor, care produce cipuri pentru dispozitive digitale şi industriale, a fost un subiect central în ultimul timp datorită rolului său critic în economie şi securitate naţională.

În urmă cu trei ani, statul a cumpărat o altă fabrică britanică de semiconductori, Newport Wafer Fab, pentru a preveni vânzarea acesteia către o firmă olandeză deţinută de o companie chineză.

”Acest guvern recunoaşte importanţa strategică a semiconductorilor ca tehnologie critică pentru viitorul Regatului Unit şi un factor important pentru creşterea guvernului şi a misiunilor de energie curată”, a spus guvernul vineri.

Fabrica Newton Aycliffe a avut doficultăţi în ultimele 12 luni, după ce a pierdut contracte comerciale. Guvernul a spus că va investi în firmă, care va fi redenumită Octric Semiconductors UK.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.