Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură, iar documentul completează cu 1 milion de lei suma prevăzută iniţial, în vederea asigurării resurselor necesare aplicării sprjinului financiar în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 14 din Hotărârea Guvernului nr.748/2018 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură.

Potrivit HG nr. 748/2018, nivelul accizei reduse pentru motorina utilizată la desfăşurarea activităţilor în acvacultură este de 99.498 lei/1.000 litri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2018-2020 era de 22,128 milioane lei.

"Actul normativ aprobat astăzi (joi, 30 aprilie, n.r.) completează cu valoarea de 1.000.000 lei suma prevăzută iniţial la art.14 din HG nr. 748/2018, în vederea asigurării resurselor financiare necesare aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2020. În acest fel, vor fi efectuate plăţile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în acvacultură pentru anul 2020", informează ministerul.

Schema de ajutor de stat reprezintă reducerea accizei, care se acordă sub formă de rambursare, respectiv diferenţa dintre nivelul accizei standard prevăzut în Codul fiscal şi nivelul accizei reduse.

Prin Hotărârea Guvernului nr.748/2018 a fost instituită schema de ajutor de stat pentru perioada 2018-2020, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor în acvacultură.

În această categorie se încadrează: transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, materii prime şi materiale în interiorul fermei, lucrările agricole în ferme de acvacultură, discuire, însămânţare, cosire masa verde pe cuvetele heleşteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare, precum şi transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, în afara fermei cu auto propriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.