Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa de Urgenţă privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto sau „Ordonanţa UBER”, aşa cum mai este cunoscută. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că nu a fost impusă nicio restricţie în ceea ce priveşte preţurile, iar românii vor putea alege cu cine să călătorească.
Acest domeniu nu era reglementat în România de peste cinci ani de zile, a precizat, la finalul şedinţei de Guvern de marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a subliniat că avizele s-au obţinut într-un timp record pentru un proiect de asemenea anvergură.
”Bineînţeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării şi a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanţe de urgenţă, a determinat acestă uşoară întârziere. După ce toţi cei interesaţi au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfăşurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi. Nu a fost uşor şi sunt sigur că, prin legislaţia secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce ţin de această reglementare”, spune Răzvan Cuc.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El afirmă că Ordonanţa de Urgenţă are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, modalitatea de autorizare a platformelor digitale şi a operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi, atât de către conducătorii auto, dar şi de operatorii de transport alternativ, cât şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie îndeplinite de platforme sau conducătorii auto.
”Acum concurenţa este liberă, românii vor alege cu cine vor să meargă în călătoriile pe care le vor face în Bucureşti şi în zona Bucureştiului”, a precizat Cuc.
Ministrul a spus că nu a fost impusă nicio restricţie în ceea ce priveşte preţurile.
”Deschiderea şi transparenţa de care am dat dovadă în elaborarea şi promovarea acestui act normativ ne-au permis să ascultăm toate opiniile societăţii civile atât cele care erau pro, cât şi cele care erau contra reglementării acestui domeniu. Cred că ceea ce a rezultat în urma acestui proces este un act normativ care respectă cerinţele existente ale pieţei, dar şi asigură pentru cetăţeni (în calitatea lor de consumatori finali) respectarea standardelor de confort, siguranţă şi calitate”, a adăugat el.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.