Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, a anunţat vineri că a înregistrat un avans de 13% al cifrei de afaceri în primul semestru, la 1,56 miliarde lei (340 milioane euro), în condiţiile unei creşteri constante a cotaţiilor aluminiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totodată, Alro a înregistrat un profit net de 154 milioane lei în primele şase luni, în scădere de la 187 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a continuat să-şi consolideze poziţia pe pieţele internaţionale în prima jumătate a acestui an, concentrându-se pe programul de investiţii şi pe controlul costurilor, potrivit preşedintelui consiliului de administraţie Alro, Marian Năstase.

”Prima jumătate a anului 2018 a fost caracterizată de un context pozitiv pe pieţele internaţionale, cu o creştere constantă a cotaţiilor aluminiului. Creşterea cererii şi a producţiei au fost, însă, contrabalansate de alţi factori de piaţă, precum deprecierea cursurilor de schimb şi creşterea costurilor materiilor prime, care au afectat întreaga piaţă europeană. Strategia Alro pe termen lung de control al costurilor şi atenţia sporită acordată creşterii eficienţei operaţionale a limitat impactul negativ asupra rezultatelor financiare, ajutând Compania să obţină profit pentru acţionarii săi”, a spus Năstase.

Rezultatul operaţional (EBITDA) a fost de 275 milioane lei în primele şase luni, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost 292 milioane lei.

Totodată, vânzările de aluminiu primar au fost de 67.000 de tone în primul semestru, în creştere comparativ cu 62.000 de tone în ianuarie-iunie 2017.

Vânzările de aluminiu procesat au fost de 56.000 de tone în primele şase luni, un nivel similar cu ianuarie-iunie 2017.

”Programul de investiţii al companiei aprobat pentru întregul an a fost de 61 milioane dolari, iar în S1 2018, doar Alro a efectuat cheltuieli de capital în valoare de peste 33 milioane dolari (127 milioane lei) la Slatina, în proiecte strategice, cum ar fi modernizarea cuvelor de electroliză care, pe termen mediu, vor contribui la reducerea consumului specific de energie, menţinând în acelaşi timp aceeaşi producţie/cuvă/zi”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.