Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a fost, marţi, în Gara de Nord pentru a vedea cinci vagoane şi două locomotive modernizate din fondurile proprii ale companiei CFR Călători. El a mai spus că cele cinci vagoane fac parte dintr-un lot de şase vagoane de călători clasa a II-a, modernizate în conformitate cu standardele UE, la SC Atelierele CFR Griviţa, prin programul investiţional derulat în regim propriu de companie şi vor fi introduse în compunerea trenurilor de călători în trafic intern şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Modernizarea parcului de material rulant al CFR Călători rămâne o prioritate pentru sectorul feroviar! De aceea, am fost astăzi, în Gara de Nord Bucureşti, pentru a vedea cinci vagoane şi a două locomotive modernizate din fondurile proprii ale companiei CFR Călători. Ele sunt dovada că se pot face schimbări, atunci când se doreşte şi există perseverenţă! Cele cinci vagoane fac parte dintr-un lot de şase vagoane de călători clasa a II-a, modernizate în conformitate cu standardele UE, la SC Atelierele CFR Griviţa, prin programul investiţional derulat în regim propriu de companie”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că acestea vor fi introduse în compunerea trenurilor de călători în trafic intern şi internaţional, contribuind astfel la creşterea capacităţii de preluare a cererii zilnice de trafic.

„Alături de cele şase vagoane nou modernizate, CFR Călători a finalizat şi lucrările la două locomotive electrice”, a mai spus el.

El a menţionat că şi cele şapte contracte, finanţate prin PNRR, pentru modernizarea a 75 de locomotive şi a 139 vagoane.

„Toate cele şapte contracte (în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei, fără TVA) au fost semnate anul trecut (2023), în luna decembrie, şi sunt în derulare. Estimez că, încă de anul acesta (cel mai probabil în luna octombrie), va fi complet modernizat primul tren (o locomotivă si 12 vagoane)”, a conchis Grindeanu. 

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.