Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă, vineri, în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, că este posibil ca unele tronsoane să fie date în funcţiune în avans faţă de termenele contractuale. Grindeanu subliniază că, în măsura în care acest lucru va fi posibil, din unele tronsoane din această autostradă, vor fi puse în circulaţie unele porţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am convingerea că aceste lucrări vor fi finalizate înainte de termen, având în vedere unde ne aflăm acuma. (...) Vom încerca să dăm, dacă va fi posibil, bucăţi, inclusiv bucăţi, nu aşteptăm să dăm întregul tronson, ci vom da (circulaţiei – n.r.), dacă vom putea, inclusiv porţiuni din acest traseu”, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor. 
În ceea ce priveşte secţiunea 4 a autostrăzii, între Tigveni şi Curtea de Argeş, Sorin Grindeanu a explicat că lucrările sunt realizate în proporţie de 45%, cea mai dificilă lucrare fiind legată de construirea a două tunele. Termenul pentru tronsonul 4 este primăvara anului 2027. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Pe tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş a fost turnat asfalt pe 90% din traseul de peste 30 de kilometri şi se lucrează la câteva „puncte critice”. Termenul pentru acel tronson este anul 2025. 
„În acest moment e aşternut asfalt pe peste 90% din acest lot 5, de la Piteşti la Curtea de Argeş. Sunt patru-cinci puncte critice unde se lucrează, de ele depinde dacă se poarte devansa şi dacă putem vorbi şi anul acesta de o inaugurare, evident, înainte de termen”, a explicat Grindeanu.
Acesta i-a felicitat pe constructorii care realizează lucrarea, pentru că „nu doar că şi fac treaba, ci şi devansează termenele”, el adăugând că nu are motive să creadă că firma care realizează lucrarea nu va continua în acelaşi ritm.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.