GRAMPET Group şi KTZ Express, subsidiară a Companiei Căilor Ferate din Kazahstan, au semnat la Astana un Memorandum de colaborare pentru dezvoltarea unui terminal în Portul Constanţa şi eficientizarea transportului feroviar de mărfuri între Europa şi Asia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”GRAMPET Group şi KTZ Express – ambele membre ale TITR (Trans-Caspian International Transport Route) – au semnat, la Astana, un memorandum de colaborare. În baza acestuia, ambele părţi se angajează să continue colaborarea în vederea extinderii infrastructurii din Portul Constanţa, prin modernizarea unora dintre facilităţile existente, precum şi prin dezvoltarea unui nou terminal”, anunţă compania.

KTZ Express, subsidiară a Companiei Căilor Ferate din Kazahstan, este o companie de logistică şi transport multimodal.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Memorandumul a fost semnat cu ocazia participării reprezentanţilor Grup Feroviar Român (GFR), GP Intermodal şi Grampet Logistics (toate membre ale GRAMPET Group) la Translogistica Kazakhstan International Transport & Logistics Exhibition, eveniment care a avut loc săptămâna trecută, între 9 - 11 octombrie, la Astana.

În prima zi a expoziţiei, pe 9 octombrie, E.S. Mădălina Lupu, Ambasador al României în Republica Kazahstan, a vizitat, de asemenea, standul celor 3 companii.

“Suntem optimişti în privinţa viitorului transportului feroviar, atât în România, cât şi în regiune. Avem obiective ambiţioase, iar alături de partenerii noştri de la KTZ Express le putem transforma în realitate. Transportul de mărfuri pe calea ferată reprezintă una dintre cele mai puţin poluante soluţii de mobilitate, fiind eficientă şi în ceea ce priveşte costurile. Conectând Portul Constanţa şi întreaga regiune a Mării Negre la coridoarele internaţionale, oportunităţile economice vor fi maximizate. Încrederea pe care KTZ Express ne-o arată de ani de zile, ne motivează în încercarea de a atinge ţeluri şi mai înalte”, spune Gruia Stoica – preşedinte şi fondator GRAMPET Group.

Concret, ca urmare a semnării acestui memorandum, GRAMPET Group şi KTZ Express se angajează să crească potenţialul de transport şi logistică pentru serviciile din cadrul TITR şi să dezvolte un terminal în Portul Constanţa, extinzând astfel infrastructura existentă. Acest lucru va genera o creştere a volumului de transbordare a mărfurilor, va îmbunătăţi procesele logistice şi va consolida conexiunile cu rutele comerciale internaţionale. Totodată, vor fi eficientizate şi rutele de transport China – Europa – China.

Tot în acest context, GP Intermodal a semnat contracte de transport cu KTZ Express, prin care s-au angajat să îşi ofere reciproc serviciile de transport feroviar, respectiv GP Intermodal în Europa, iar KTZ Express în Asia.

GRAMPET Group a fost singurul participant din România la Astana şi s-a numărat, totodată, printre puţinii expozanţi din Europa. În total, la ediţia de anul acesta au fost prezente aproape 200 de companii din Asia şi Europa.

GRAMPET Group este pionier în domeniul dezvoltării de soluţii integrate de transport de marfă şi logistică. Cu o activitate de 25 de ani pe piaţa locală şi europeană – având  afaceri în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Austria, Croaţia, Serbia, Grecia şi Slovenia – GRAMPET este cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est. Peste 7.500 de angajaţi lucrează în cele 18 companii ce operează 450 de locomotive şi 20.000 de vagoane care transportă anual 15 milioane de tone de marfă. Grupul a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri totală de 440 milioane de euro şi un profit net de 23 de milioane de euro.   

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.