Google a lansat joi chatbotul său de inteligenţă artificială Bard în Europa şi Brazilia, cea mai mare expansiune a produsului de la lansarea sa în februarie, cu care va concura rivalul ChatGPT, susţinut de Microsoft, transmite Reuters.
Bard şi ChatGPT sunt programe care folosesc inteligenţa artificială generativă pentru a avea conversaţii cu utilizatorii şi a răspunde la nenumărate solicitări.
Produsele au declanşat un entuziasm global, temperat de prudenţă. Companiile au urcat pe valul AI, investind miliarde cu speranţa de a genera mult mai multe venituri din publicitate şi din servicii cloud.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
La începutul acestei săptămâni, miliardarul Elon Musk şi-a lansat, de asemenea, startupul său de inteligenţă artificială xAI, a cărui echipă include mai mulţi foşti ingineri ai Google, Microsoft şi OpenAI, dezcvoltatoarea ChatGPT.
Google a adăugat acum noi funcţii la Bard, care se aplică în întreaga lume.
”Începând de astăzi, puteţi colabora cu Bard în peste 40 de limbi, inclusiv arabă, chineză, germană, hindi şi spaniolă. Uneori, auzind ceva cu voce tare te poate ajuta să-ţi abordezi ideea într-un mod diferit... Acest lucru este util mai ales dacă vrei să auzi pronunţia corectă a unui cuvânt sau să asculţi o poezie sau un scenariu”, a afirmat directorul senior de produse Google, Jack Krawczyk, într-o postare pe blog.
El a spus că utilizatorii pot schimba acum tonul şi stilul răspunsurilor Bard, pentru a fi simple, lungi, scurte, profesionale sau casual.
Aceştia pot fixa sau redenumi conversaţiile, pot exporta codul în mai multe locuri şi pot folosi imagini în solicitări.
Lansarea Bard în UE a fost întârziată de autorităţile locale de reglementare a confidenţialităţii.
Krawczyk a spus că Google s-a întâlnit de atunci cu autorităţile de reglementare pentru a-i asigura cu privire la aspectele legate de transparenţă, alegere şi control.
Într-o întâlnire cu jurnaliştii, Amar Subramanya, vicepreşedinte de inginerie al Bard, a adăugat că utilizatorii pot opta pentru ca datele lor să nu fie colectate.
Google a fost lovit de o nouă acţiune colectivă în justiţia din SUA, în legătură cu presupusa utilizare abuzivă a informaţiilor personale ale utilizatorilor pentru a-şi antrena sistemul de inteligenţă artificială.
Subramanya a refuzat să comenteze dacă există planuri de dezvoltare a unei aplicaţii Bard.
”Bard este un experiment. Vrem să fim îndrăzneţi şi responsabili”, a adăugat el.
Cu toate acestea, atractia noutăţii poate fi în scădere, numerele recente referitoare la utilizatori arătând că traficul lunar către site-ul web ChatGPT şi vizitatorii unici au scăzut pentru prima dată în iunie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.