Glissando Garden Center, companie din sectorul Home&Garden din România şi cea mai mare din vestul ţării specializată în comerţul cu flori, plante şi articole de grădină, a debutat luni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier GGC

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Glissando Garden Center, companie din sectorul Home&Garden din România şi cea mai mare din Vestul ţării specializată în comerţul cu flori, plante şi articole de grădină, a debutat astăzi, 3 iunie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier GGC”, anunţă BVB.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Este a treia companie care se listează la bursă de la începutul anului şi a doua pe piaţa AeRO. „Fiecare companie care vine la bursă, fie prin intermediul unui IPO, plasament privat sau printro listare tehnică, reprezintă un plus pentru piaţă şi pentru investitori. Îi urăm bun venit echipei Glissando Garden Center pe piaţa AeRO, locul potrivit pentru companiile în etapa de creştere, şi îi încurajăm să folosească toate mecanismele de finanţare pe care piaţa de capital le oferă, pentru a-şi valorifica la maximum prezenţa la bursă şi pentru a dezvolta afacerea”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Debutul la bursă al Glissando Garden Center are loc în urma unei listări tehnice, realizată cu sprijinul Goldring.

„Suntem mândri şi bucuroşi să facem pasul spre piaţa de capital din România şi să ne alăturăm companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti. Acest demers reprezintă o etapă importantă în evoluţia şi dezvoltarea companiei noastre şi suntem încrezători că ambiţiile şi planurile noastre vor putea fi susţinute şi prin piaţa de capital. Strategia noastră este să dezvoltăm calitatea produselor şi serviciilor, să creştem expunerea noastră naţională, astfel încât să oferim o valoare cât mai mare acţionarilor noştri”, a declarat Ioan Biianu, director general şi fondator Glissando Garden Center.

Glissando Garden Center şi-a început activitatea în 2011, având în spate un istoric al brandului Glissando care datează din 1991. În 2015, după o investiţie de 6 milioane de euro, compania a deschis în Timişoara primul hypermarket din ţară specializat în comerţul cu flori, plante, articole de grădinărit şi produse pentru protecţia plantelor, desfăşurat pe o suprafaţă de 6.000 mp. În prezent, compania are două magazine sub conceptul Garden Center, al doilea fiind în Lovrin, judeţul Timiş, cu o suprafaţă de 800 mp.

Compania a înregistrat în 2023 vânzări de 22,3 milioane lei şi un profit de 923.490 lei, conform Memorandumului de listare. Compania este deţinută de Ioan Biianu în calitate de acţionar majoritar, cu 80,11% din acţiuni, restul de 19,89% de acţiuni fiind deţinute de persoane fizice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.