Gigantul reţelelor sociale X a devenit disponibil miercuri pentru unii utilizatori brazilieni, la o zi după ce Curtea Supremă a ţării a autorizat ca platforma miliardarului Elon Musk să îşi reia serviciile, după respectarea hotărârilor judecătoreşti, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Brazilia, Anatel, a declarat miercuri că a început să ordone furnizorilor de internet să permită utilizatorilor să acceseze X din nou.

Unii utilizatori accesau deja platforma, iar subiecte precum ”ne-am întors” erau în tendinţe miercuri în cea mai mare ţară din America Latină. Cu toate acestea, unii brazilieni încă nu au putut să acceseze X, cunoscută anterior ca Twitter, iar Anatel a spus că timpul necesar pentru deblocarea platformei va depinde de procedurile fiecărui furnizor de internet.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Judecătorul de la Curtea Supremă Alexandre de Moraes, care a fost implicat într-o ceartă de luni de zile cu Musk, a dat undă verde ca X să îşi reia operaţiunile în cea mai mare ţară din America Latină marţi după-amiază, ordonând Anatel să permită X să revină online în 24 de ore.

În decizie, Moraes a spus că X a îndeplinit toate cerinţele necesare pentru a începe să opereze din nou în ţară, după ce platforma şi-a inversat atitudinea şi a început să se conformeze hotărârilor judecătoreşti respinse anterior de Musk.

X a fost suspendată în Brazilia, una dintre cele mai mari şi mai râvnite pieţe ale sale, de la sfârşitul lunii august, după ce nu a respectat ordinele judecătoreşti legate de moderarea discursului instigator la ură şi nu şi-a numit un reprezentant legal în ţară, aşa cum prevede legea.

Brazilia este a şasea cea mai mare piaţă a X la nivel global şi, în aprilie, avea acolo aproximativ 21,5 milioane de utilizatori, potrivit platformei de date Statista.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.