Samsung vrea să arate că ţine la mediu, după criticile recepţionate şi asumate încă dinainte de pandemie, folosind plase de prins peşte reciclate în compoziţia gadgeturilor sale.
Cu doar câteva zile înainte de lansarea oficială a noilor flagship-uri, Samsung a anunţat că modelele din seria Galaxy S22 sunt construite, parţial, din plase de pescuit reciclate.
Microplasticul şi bucăţile desprinse din marile plase de pescuit sunt considerate de biologi cele mai mari pericole pentru fauna marină - mai mari chiar decât sticlele şi pungile de plastic.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acestea contribuie la ceea ce specialiştii numesc „ghost fishing”, care duce inclusiv la uciderea unor specii de peşti aflate pe cale de dispariţie Anual, sunt aruncate circa 640.000 de tone de plase de pescuit.
Samsung nu spune câte plase de pescuit a reciclat sau ce procent va reprezenta noul material din compoziţia telefoanelor sale, pentru a ne ajuta să distingem mai bine între activism şi marketing, însă, spune că vrea să-l folosească în cât mai multe produse, nu doar seria Galaxy S22.
Noua serie de smartphone-uri va fi prezentată pe 9 februarie şi va fi compusă, din câte se pare, din trei modele - Galaxy S22, Galaxy S22+ şi Galaxy S22 Ultra, ultimul urmând să fie urmaşul seriei Galaxy Note.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.