Constructorul American Ford a inaugurat Centrul de Electrificare din Köln, în urma unei investiţii de 2 miliarde de dolari care a transformat istorica uzină, fondată în 1930. Centrul va produce o nouă generaţie de vehicule electrice pentru pieţele europene şi este prima uzină Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon.
Cu o capacitate anuală de producţie de 250.000 de maşini electrice, noul Centru de Electrificare susţine planurile globale ale companiei de a atinge un nivel de producţie anual de două milioane de astfel de maşini până la sfârşitul anului 2026.
”Ford a inaugurat astăzi Centrul de Electrificare din Köln, Germania, o unitate de producţie tehnologizată la cel mai înalt nivel, unde se va construi noua generaţie de vehicule electrice de pasageri Ford pentru milioane de clienţi europeni. Ford a transformat istorica fabrica din Niehl, Köln – fondată în 1930 – ca parte a unei investiţii de 2 miliarde de dolari, care reprezintă un vot de încredere major în locurile de muncă calificate din industria prelucrătoare germană şi în viitorul producţiei de automobile în Europa”, anunţă compania.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Proiectat pentru a fi extrem de eficient, amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producţie complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor şi soluţii de automatizare de ultimă generaţie, permiţând o capacitate anuală de producţie de peste 250.000 de maşini electrice. În urma vânzărilor raportate pentru modelele Mustang Mach-E, E-Transit şi F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea model electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Köln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.
Centrul de Electrificare din Köln va fi prima unitate de producţie Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon şi sprijină angajamentul companiei de a atinge acest obiectiv pentru întreaga sa amprentă europeană până în 2035, ceea ce vizează unităţile de producţie, logistica şi furnizorii direcţi.
"Deschiderea Centrului de Electrificare din Köln reprezintă startul pentru o nouă generaţie de vehicule electrice şi a producţiei nepoluante în Europa. Această unitate va fi una dintre cele mai eficiente din punct de vedere ecologic din întreaga industrie. Sunt încântat să continui să lucrez pentru un viitor cu emisii zero pentru copiii şi nepoţii noştri", a declarat Bill Ford, preşedinte executiv.
Deschiderea Centrului de Electrificare este cel mai nou capitol din lunga istorie a fabricii Ford din Köln, care se află în centrul industriei auto europene din 1930. Printre vehiculele emblematice construite aici s-au numărat Ford Model A, Taunus, Capri, Granada şi Fiesta.
„Centrul de Electrificare reprezintă un nou început şi marchează cea mai mare investiţie din istoria companiei la uzina Ford din Köln. Aceasta este o veste bună pentru Köln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrică şi pentru noua eră”, spune cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz.
De mai bine de 90 de ani, uzina Ford din Köln a produs peste 18 milioane de maşini.
"Centrul de Electrificare din Köln semnalează începutul unei noi ere pentru Ford în Europa. Redefinim încă o dată producţia auto, implementând tehnologii avansate pentru a construi vehicule complet conectate, definite de software, care să răspundă cererii clienţilor noştri de mobilitate cu emisii zero”, afirmă a declarat Martin Sander, directorul general al Ford Model e Europa.
Pentru a atinge neutralitatea în ceea ce priveşte emisiile de carbon, Ford va reduce consumul de energie electrică şi emisiile prin crearea de noi procese şi instalarea unor noi tehnologii. Toată energia electrică şi gazele naturale necesare pentru exploatarea unităţii de producţie sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, funcţionând în proporţie de 100% cu energie electrică provenită din surse regenerabile şi biometan.
Căldura necesară pentru încălzirea instalaţiei şi a proceselor este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece furnizorul local de energie va compensa emisiile corespunzătoare din unitatea de producţie în numele Ford. Căldura este generată de o centrală electrică externă şi de o instalaţie de incinerare a deşeurilor şi este furnizată printr-o reţea de abur dedicată Ford.
Furnizorul local de energie intenţionează să îşi reducă emisiile operaţionale cu 60% în 2026 pentru a livra căldură către Ford şi apoi să elimine complet aceste emisii până în 2035.
Când va fi complet operaţional, Centrul de Electrificare din Köln va fi certificat independent ca o unitate cu o amprentă neutră de carbon. Această certificare va fi auditată în mod regulat de o entitate terţă, iar posibilele emisii suplimentare vor fi compensate prin achiziţionarea de certificate verzi de înaltă calitate.
Modernizarea tehnologică a Centrului de Electrificare din Köln este însoţită de o îmbunătăţire ecologică a biodiversităţii şi a echilibrului ecologic al spaţiilor verzi existente. Măsurile luate includ creşterea unei noi vegetaţii, schimbarea zonelor de iarbă sărace din punct de vedere ecologic în pajişti cu flori sălbatice şi hoteluri de insecte, precum şi habitate de lilieci şi păsări.
"Centrului de Electrificare din Köln este un exemplu la cel mai înalt nivel de producţie din industria auto pentru trecerea de la producţia de maşini convenţionale la cele electrice, sub o amprentă de carbon neutră. Unitatea de producţie şi procesele au fost concepute de inginerii noştri pentru a maximiza eficienţa şi a minimiza impactul asupra mediului, ajutând Ford să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon în Europa, astfel încât să sprijine planul nostru global în ceea ce priveşte decarbonizarea”, spune Sander.
Ford este o marcă americană globală prezentă în Europa de mai bine de 100 de ani. Vânzând şi întreţinând vehicule Ford pe 50 de pieţe europene individuale, operaţiunile includ, de asemenea, Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division şi 14 unităţi de producţie (opt unităţi deţinute în totalitate şi şase unităţi mixte) cu patru centre cu sediul în Köln, Germania; Valencia, Spania şi la joint venture-ul nostru din Craiova, România şi Kocaeli, Turcia. Ford are aproximativ 34.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 56.000 de oameni, dacă includem companiile neconsolidate din Europa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.