Fondului Proprietatea anunţa demararea procedurii de selecţie a unui administrator de fond de investiţii alternative (AFIA) pentru fond. Potenţialii candidaţi AFIA îşi pot trimite intenţia către Deutsche Numis până cel târziu în data de 21 octombrie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ca urmare a Hotărârii nr. 9/25 septembrie 2023 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) Fondul Proprietatea SA publicată pe site-ul Fondului, Comitetul Reprezentanţilor (Comitetul / CR) Fondului Proprietatea SA are plăcerea de a anunţa investitorilor demararea procedurii de selecţie a unui administrator de fond de investiţii alternative (AFIA) pentru Fond. Această procedură are la bază criteriile de selecţie aprobate de acţionarii Fondului prin Hotărârea nr. 13 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 septembrie 2024”, arată un anunţ al FP transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În plus, Comitetul Reprezentanţilor va desfăşura procedura de selecţie a unui administrator de fond de investiţii alternative al Fondului utilizând serviciile consultantului de selecţie Numis Securities Limited, membru al Grupului Deutsche Bank (Deutsche Numis), astfel cum a fost aprobat de acţionari în cadrul AGOA din data de 27 septembrie 2024.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potenţialii candidaţi AFIA îşi pot transmite intenţia către Deutsche Numis până cel târziu în data de 21 octombrie 2024.

FP anunţă şi care sunt criteriile de selecţie, astfel cum au fost aprobate în cadrul AGOA din 27 septembrie 2024, şi care vor fi avute în vedere la selecţia noului AFIA al Fondului:

a. Entitate de administrare a investiţiilor bine stabilită, care funcţionează la standarde globale în ceea ce priveşte administrarea activelor, deservirea clienţilor, conformitatea, raportarea financiară, relaţiile cu investitorii şi administrarea riscurilor şi care are experienţă şi expertiză în mandate investite în România şi/sau pe pieţe similare;

b. Propunere pentru mandatul de investiţii al Fondului Proprietatea, care ar trebui să se axeze în principal pe continuarea investiţiilor în entităţi naţionale, inclusiv întreprinderi de stat, şi care poate implica investiţii directe sau indirecte suplimentare în entităţi nelistate;

c. Autorizaţie de reglementare necesară pentru implementarea mandatului de investiţii al Fondului Proprietatea, în special un AFIA autorizat ca administrator de fonduri de investiţii alternative de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România sau un AFIA autorizat în UE cu o bază credibilă pentru solicitarea unui paşaport pentru a-şi desfăşura activitatea în România;

d. Resurse interne necesare pentru implementarea mandatului de investiţii al Fondului Proprietatea, inclusiv capacitate operaţională în România (sau o bază credibilă pentru înfiinţarea unui birou în România) (sau o propunere credibilă de alocare a resurselor care poate implica un model de externalizare);

e. Structura de remunerare aliniată cu interesele acţionarilor în ansamblu pentru îndeplinirea pe termen lung a mandatului de investiţii al Fondului Proprietatea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.