Fondul de investiţii de growth AGISTA iese din acţionariatul companiei Dendrio Solutions, integrator de soluţii şi servicii IT, controlat de Bittnet Systems. Valoarea exitului din compania Dendrio Solutions (parte a Bittnet Group), pentru deţinerea de 11,7% este de aproximativ 3,4 milioane de euro. De asememea, fondul îşi creşte participaţia în compania de cybersecurity Fort SA de la 4,4% la 38,5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”AGISTA anunţă ieşirea din acţionariatul Dendrio Solutions şi reinvestirea profitului obţinut în urma acestei tranzacţii în creşterea participaţiei sale în compania Fort SA. Valoarea exitului din compania Dendrio Solutions (parte a Bittnet Group), pentru deţinerea de 11,7% este de aproximativ 3,4 milioane de euro”, anunţă fondul.

 Exitul AGISTA din compania Dendrio Solutions, integrator de soluţii şi servicii IT, a fost realizat cu un randament de 60% şi un Internal Rate of Return (IRR) de 22%, obţinut într-o perioadă de doi ani şi jumătate.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Strategia noastră a vizat încă de la început infuzia de capital în compania Dendrio pentru a o susţine în consolidarea poziţiei sale de piaţă prin M&A. O strategie care putem spune că a dat rezultate, când, după 2 ani şi jumătate, compania a făcut progrese importante în ceea ce priveşte integrarea operaţională pe pilonul de cloud şi infrastructură. Astfel, decizia de a ieşi din acţionariat a venit firesc în acest proces”, a declarat Anca Maniţiu, membru executiv al echipei de board AGISTA.

În ceea ce priveşte investiţia în compania de cybersecurity Fort, în urma tranzacţiilor de cumpărare, AGISTA îşi creşte deţinerea de la 4,4% la 38% şi, alături de Impetum Investments, devine acţionar majoritar, cu o participaţie totală de 63,3%, preluând integral pachetul de acţiuni deţinut în companie de Grupul Bittnet.

„Tranzacţia Fort face parte din noua strategie investiţională a AGISTA, care urmăreşte diversificarea industriilor strategice, concentrându-se pe sectoare cu potenţial de creştere, precum cel al securităţii cibernetice. Realizăm astfel o pivotare dintr-o poziţie minoritară, într-una majoritară, dintr-o companie generalistă într-una de nişă, foarte în trend cu vremurile actuale. Cybersecurity este un domeniu care oferă oportunităţi semnificative de dezvoltare, în special pe fondul unei pieţe locale de securitate cibernetică extrem de fragmentată, cu posibilităţi de consolidare şi marje solide de profit, mai ales în zona serviciilor de consultanţă. Astfel, ne extindem participaţia în Fort SA, în linie cu teza noastră de investiţii, cu scopul de a o scala şi de a o duce la următorul nivel”, a adăugat Anca Maniţiu, membru executiv al echipei de board AGISTA.

Cele două tranzacţii sunt supuse avizării de către Comisia pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe (CEISD).

AGISTA investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, cybersecurity, energy şi alte sectoare de nişă.

De la lansare şi până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, Fort, Top Tech, Bittnet Group şi Centrokinetic.

Fondul de investiţii de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt importante pentru societate. Cu specific de acţionar minoritar, AGISTA investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluţii personalizate, ghidaj şi networking, în perspectiva transformării în campion regional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.