Goldman Sachs a depus o contestaţie la Rezerva Federală a SUA, contestând rezultatul celui mai recent ”test de stres” al autorităţii de reglementare, care va forţa banca să deţină o sumă mai mare de capital, a relatat duminică Financial Times, citând persoane familiare cu problema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul anual de ”test de stres” al Rezervei Federale a arătat luna trecută că cele mai mari bănci din SUA ar avea suficient capital pentru a face faţă turbulenţelor economice şi ale pieţei, dar firmele s-au confruntat cu pierderi ipotetice mai mari în acest an din cauza portofoliilor mai riscante.

În general, băncile testate au înregistrat pierderi de 17,6% din soldurile creditelor existente pe cardurile de credit, printre care Goldman Sachs a înregistrat pierderi de 25,4%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Goldman a avut una dintre cele mai mari creşteri ale rezervelor de capital de stres (SCB), la 94 de puncte de bază.

Cât de bine se descurcă o bancă la testele de stres dictează mărimea tamponului său de capital de stres (SCB) - o rezervă suplimentară de capital pe care Fed cere băncilor să o menţină pentru a rezista unei ipotetice recesiuni economice.

Rezerva Federală şi Goldman Sachs au refuzat să comenteze articolul publicat de Financial Times. Goldman a spus că se va implica cu autoritatea de reglementare pentru a înţelege mai bine de ce a sărit SCB-ul său.

”Această creştere nu pare să reflecte evoluţia strategică a afacerii noastre şi progresul continuu pe care l-am făcut pentru a reduce intensitatea pierderii de stres”, a declarat CEO-ul David Solomon într-un comunicat, luna trecută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.