Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a anunţat marţi că îşi propune să amendeze SpaceX cu 633.000 de dolari pentru că nu a respectat cerinţele de licenţă şi nu a obţinut aprobarea pentru modificări făcute în timpul a două lansări de rachete în 2023, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

FAA a declarat că SpaceX nu a reuşit să obţină aprobarea pentru a-şi revizui planul de comunicaţii legat de licenţa de lansare de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, inclusiv adăugarea unei noi camere de control pentru lansare la Hangarul X şi eliminarea sondajului de pregătire T-2 ore din procedurile sale înainte de o lansare în iunie 2023.

SpaceX a folosit camera de control pentru lansare neaprobată pentru misiunea PSN SATRIA şi nu a efectuat sondajul necesar, a spus FAA.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

FAA a mai spus că SpaceX a folosit o fermă de propulsoare de rachete neaprobată înainte de o misiune din iulie 2023, după ce a depus o cerere de revizuire a planului său de amplasament exploziv legat de licenţa de lansare de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida.

SpaceX a folosit ferma de propulsie de rachete neaprobată pentru misiunea EchoStar XXIV/Jupiter, a spus FAA.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

”Siguranţa conduce tot ceea ce facem la FAA, inclusiv o responsabilitate legală pentru supravegherea siguranţei companiilor cu licenţe de transport spaţial comercial. Nerespectarea cerinţelor de siguranţă de către o companie va avea consecinţe”, a declarat consilierul şef al FAA Marc Nichols.

SpaceX are 30 de zile la dispoziţie pentru a răspunde FAA, după ce a primit scrisorile agenţiei referitoare la amendă.

FAA propune amenzi de 175.000 de dolari pentru ambele încălcări ale regulilor din iunie şi 283.000 de dolari pentru incidentul din iulie.

În februarie 2023, FAA a propus o sancţiune civilă de 175.000 USD împotriva SpaceX pentru că nu a transmis agenţiei unele date de siguranţă înainte de lansarea sateliţilor Starlink în august 2022.

În septembrie 2023, FAA a încheiat o investigaţie privind lansarea test de către SpaceX, în aprilie 2023, a rachetei sale gigant Starship, solicitând companiei să implementeze zeci de măsuri corective.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.