Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea staţiei electrice de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din cadrul parcului Teiuş, judeţ Alba.
”Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea staţiei electrice de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din cadrul parcului Teiuş. Urmând să devină operaţional la jumătatea lunii octombrie 2024, proiectul din judeţul Alba va produce anual aproximativ 103.59 GWh, contribuind la reducerea emisiilor de carbon cu 37,125 tone anual”, anunţă compania.
Staţia de transformare internă, un element esenţial al parcului fotovoltaic Teiuş, a fost achiziţionată în urma unei proceduri de cumpărare competitivă, câştigată de Enevo Group SRL şi realizată la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Totodată, contractul de achiziţie încheiat cu ofertantul a presupus transportul, montajul, testarea şi punerea în funcţiune a staţiei de transformare şi transformatorului electric de putere 110/20 kV, 80 MVA. Acestea vor asigura integrarea eficientă a energiei produse în reţeaua electrică naţională, facilitând astfel obiectivele României de a creşte ponderea energiei regenerabile în mixul energetic naţional.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În acelaşi timp, începerea montajului de structură pentru panourile fotovoltaice marchează un nou pas important în realizarea acestui proiect ambiţios. Cu o capacitate instalată totală de 60,2 MW, parcul fotovoltaic Teiuş va produce suficientă energie verde pentru a alimenta 25.000 gospodării, reducând emisiile de CO2 şi promovând conservarea mediului înconjurător (estimare făcută pe baza unui consum de energie electrică de 4.000 kWh per gospodărie pe an.)
Proiectul finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi dezvoltat de beneficiarul TEIUŞ SOLAR va sprijini combaterea schimbărilor climatice prin majorarea producţiei de energie din surse regenerabile solare din judeţul Alba cu 60,2 MW.
„Suntem extrem de încântaţi să anunţăm finalizarea staţiei de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din parcul Teiuş. Acest proiect reflectă angajamentul nostru de a investi în viitorul verde şi sustenabil al României şi de a aduce beneficii semnificative comunităţii locale şi economiei naţionale", a declarat Adrian Dobre, country manager România în cadrul Eurowind Energy.
Eurowind Energy este un dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 601 de angajaţi în 15 ţări europene şi în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiţii în proiecte de acest fel.
Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.