Dezvoltatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride Eurowind Energy anunţă finalizarea primei jumătăţi din proiectul de infrastructură al parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, judeţul Constanţa, proiect ce urmează să devină operaţional în anul 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea primei jumătăţi din proiectul de infrastructură a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Proiectul din judeţul Constanţa urmează să devină operaţional în anul 2025 şi va alimenta cu energie verde un total de 48.000 de gospodării”, anunţă compania.

În cadrul acestei etape semnificative a proiectului de energie regenerabilă de la Pecineaga, Eurowind Energy a finalizat cu succes 4 dintre cele 8 fundaţii aferente fiecărei turbine eoliene Siemens Gamesa SG 6.6-170, cel mai mare tip de generator electric eolian din România. De asemenea, prima jumătate din proiectul de infrastructură a parcului eolian s-a încheiat cu execuţia drumurilor de acces esenţiale pentru logistică şi transport, dar şi cu implementarea sistemului de medie tensiune ce va asigura distribuţia eficientă a energiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În continuare, echipa Eurowind Energy se va concentra pe construcţia liniei de legătură, care va conecta punctul de racordare cu staţia de transformare, garantând astfel o integrare eficientă în reţeaua de energie electrică”, precizează compania.

Prima turbină eoliană din totalul celor 8 va fi instalată în parcul eolian Pecineaga, începând cu luna octombrie, urmând ca la finalul proiectului, capacitatea producţiei de energie electrică să fie de aproximativ 176.000 MWh/an.

„Finalizarea primei jumătăţi a acestui proiect de infrastructură reprezintă un moment semnificativ pentru Eurowind Energy şi pentru angajamentul nostru faţă de dezvoltarea energiei regenerabile în România. Am reuşit să construim 4 dintre cele 8 fundaţii ale parcului, să modernizăm drumurile de acces şi să implementăm sistemul de medie tensiune, toate acestea în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Alături de toate proiectele din portofoliul nostru de dezvoltare, ce include în prezent 4 GW, parcul de la Pecineaga va contribui la o economie sustenabilă şi la dezvoltarea domeniului eolian din România", a spus Adrian Dobre, country manager România în cadrul Eurowind Energy.

 Eurowind Energy este un dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 600 de angajaţi în 15 ţări europene şi în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiţii în proiecte de acest fel.

Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.