Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride Eurowind Energy anunţă finalizarea primei fundaţii a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Parcul urmează să devină operaţional în 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea primei fundaţii a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Urmând să devină operaţional în 2025, parcul eolian din judeţul Constanţa va integra un total de opt fundaţii aferente celor 8 turbine eoliene”, anunţă compania.

Această etapă marchează un pas esenţial în progresul proiectului de energie regenerabilă care a presupus o investiţie totală de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Fiecare dintre cele opt turbine eoliene aferente fiecărei fundaţii din parcul eolian construit de Eurowind Energy va avea capacitatea de a alimenta cu energie electrica verde 6.000 de gospodării, deci un total de 48.000 de gospodării pentru întregul parc eolian.

Parcul eolian Pecineaga va avea o capacitate de producţie de energie electrică de aproximativ 176.000 MWh/an, proiectul final fiind compus din opt turbine eoliene Siemens Gamesa SG 6.6-170. Acest tip de generator electric eolian este în prezent cel mai mare din România, având o putere individuală de 6,6 MW, un diametru al rotorului de 170 de metri şi o înălţime totala de 220 de metri.

Etapa de construcţie a primei fundaţii are o valoare estimată de aproximativ 0.9 milioane de euro, procesul fiind coordonat de către o echipa formată din 42 ingineri şi lucrători specializaţi. Întreţinerea turbinelor eoliene va fi gestionată de producătorul german Siemens Gamesa Renewable Energy, în baza unui contract de service încheiat pentru o perioadă de 20 de ani.

„Suntem mândri de evoluţia parcului eolian de la Pecineaga, cel mai mare proiect al nostru de această anvergură de pe plan local. În continuare, vom colabora îndeaproape cu autorităţile şi comunitatea locală, asigurând succesul acestui proiect pe termen lung. Prin instalarea celor mai mari turbine eoliene din România, Eurowind Energy îşi consolidează poziţia de pionier în utilizarea tehnologiei avansate pentru dezvoltarea industriei eoliană, accelerând tranziţia către o economie mai sustenabilă.”, a declarat Adrian Dobre, country manager România în cadrul Eurowind Energy.

Eurowind Energy este un dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca, cu peste 601 de angajaţi în 15 ţări europene şi în SUA.

Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.