Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5217 lei/euro, în creştere cu 0,1% faţă de nivelul din şedinţa precedentă, în condiţiile în care în regiune lipseşte o tendinţă clară, iar cotaţiile sunt influenţate, indirect, de evoluţiile marilor valute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5157 lei/euro.

Leul a pierdut uşor teren, însă nesemnificativ, în condiţiile în care cotaţiile se menţin de câteva zile în prreajma pragului de 4,52 lei/euro. În regiune, monedele naţionale evoluau fără tendinţă clară.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat puternic, cu 0,5%, de la 4,2854 lei la 4,3066 lei, nivel maxim din 4 ianuarie.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,2443 lei la 4,2519 lei.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.