Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5157 lei/euro, în scădere cu aproape un ban faţă de nivelul din şedinţa precedentă, pe o piaţă calmă şi cu o lichiditate slabă, în care leul urmează tendinţa regională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5244 lei/euro.

Leul a câştigat teren încă de luni după-amiază, când cursul s-a coborât sub 4,52 lei/euro. Tendinţa s-a menţinut marţi, în condiţiile în care alte monede naţionale din regiune au o evoluţie similară, apreciindu-se uşor în raport cu euro. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu 0,6%, de la 4,2591 lei la 4,2854 lei, nivel maxim din 5 ianuarie.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,2493 lei la 4,2443 lei.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.