Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5402 lei/euro, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din şedinţa precedentă, pe fondul unei şedinţe de tranzacţionare cu variaţii mai mari de curs, în care leul a recuperat teren, după o depreciere în cursul dimineţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5409 lei/euro, nivel maxim din 10 ianuarie 2014.

Leul s-a depreciat în ultimele zile, în contrast cu tendinţa regională, în condiţiile în care investitorii erau îngrijoraţi în legătură cu o posibilă instabilitate politică în România, după ce preşedintele a respins prima propunere de premier a coaliţiei PSD-ALDE.

Ulterior, după a doua propunere, şansele reducerii tensiunii politice au crescut, ceea ce a ajutat leul să îşi revină, spun analiştii. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,3504 lei - nivel maxim istoric - până la 4,3356 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut la 4,2374 lei, de la 4,2322 lei în şedinţa precedentă.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.