Ericsson a creat o nouă companie mixtă împreună cu 12 operatori de telecomunicaţii, pentru vânzarea de instrumente software de reţea, între parteneri săi aflându-se Verizon, Deutsche Telekom şi Reliance Jio, transmite Reuters.
Software-ul, interfaţa de programare a aplicaţiilor de reţea (API), poate ajuta la prevenirea fraudei cu cardul de credit, poate oferi divertisment fără probleme tehnice, creşte viteza instantanee pentru jucătorii de jocuri video şi permite companiilor să creeze sute de funcţii diferite.
Ericsson va deţine 50% din capitalul propriu al companiei, în timp ce furnizorii de servicii de telecomunicaţii vor deţine 50%.
Noua companie va permite companiilor să implementeze API-uri de reţea care ar putea funcţiona în diferite ţări cu reţele de telecomunicaţii diferite, similar modului în care funcţionează roamingul mobil internaţional.
America Movil, AT&T, Airtel, Orange, Singtel, Telefonica, Telstra, T-Mobile şi Vodafone s-au alăturat, de asemenea, companiei.
Vonage şi Google Cloud va oferi acces la ecosistemele lor de milioane de dezvoltatori.
”Recunoaşterea faptului că furnizorii de servicii trebuie să cadă de acord asupra modalităţilor comune de expunere a acestor API-uri... este o schimbare tectonică pe piaţă. Nu am văzut aşa ceva de la formarea GSMA, acum 30 de ani”, a spus CEO-ul Vonage, Niklas Heuveldop, într-un interviu.
GSMA este o coaliţie globală de companii de telecomunicaţii.
Ericsson a pariat pe API-urile de reţea acceptând să cumpere Vonage pentru 6,2 miliarde de dolari în 2021, dar de atunci a suportat costuri de depreciere de 4 miliarde de dolari.
În timp ce unii operatori de telecomunicaţii au lucrat cu API-uri de reţea, a fost imposibil să le integreze la sute de operatori de telecomunicaţii individuali.
”Am înfiinţat această afacere pentru a accelera piaţa şi pentru a depăşi problemele”, a declarat Peter Arbitter, vicepreşedintele general al Deutsche Telekom, adăugând că nu ar exista niciun dezavantaj pentru companiile de televiziune care se vor alătura ulterior.
McKinsey estimează că piaţa API de reţea ar putea atinge venituri de până la 300 de miliarde de dolari pentru operatorii de telecomunicaţii în următorii şapte ani.
Sistemul bancar şi sectorul financiar ar fi cei care vor adopta devreme API-urile de reţea datorită capacităţilor de detectare a fraudelor, au spus directorii.
O bancă poate creşte viteza 5G atunci când trebuie să găsească telefonul unui client într-un magazin, atunci când are loc o tranzacţie, pentru a preveni frauda.
”Avem un plan de afaceri complet finanţat pentru trei ani în care toţi investitorii şi-au angajat finanţarea iniţială şi, de asemenea, finanţarea din seria B, dacă este necesar”, a spus Heuveldop.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.