Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, prezentată oficial marţi, a lansat un plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară, care vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiţii totale de 15 - 20 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Enel X România se angajează să ofere posesorilor şi flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată ţara, de la nord la sud şi de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. Prin acest plan ambiţios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat şi mai sustenabil în toată România,” a declarat directorul Enel X România, Marius Chiriac.

Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, iar compania vrea să acopere toate zonele României, astfel încât poziţionarea şi instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creşterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice. Circa 300 de puncte încărcare ar urma să fie instalate în 2019.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către “Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru partenerii de reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare”, se arată în comunicat.

Compania a anunţat că şi municipalităţile pot avea acces la un serviciu similar.

”Enel X România va sprijini autorităţile locale să identifice cele mai bune soluţii, iar apoi va instala infrastructura de încărcare şi va asigura mentenanţa acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public”, se arată în comunicat.

Infrastructura care va fi dezvoltată în România se bazează pe soluţiile de încărcare ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” către consumatorii individuali, companii şi instituţii, potrivit companiei. Este prevăzută instalarea de staţii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) şi peste 150 kW (Ultrafast).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.