Grupul Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început lucrările pentru construcţia parcului eolian Garob, cu o capacitate de 140 MW, aflat în apropierea oraşului Copperton, parte din municipalitatea Siyathemba din provincia Northern Cape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Construcţia parcului reprezintă al cincilea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel şi va presupune o investiţie de peste 200 de milioane de euro.

Parcul eolian Garob se află în provincia Northern Cape şi va genera în jur de 573 GWh anual, odată ce va deveni operaţional în prima jumătate a anului 2021.

„Începerea construcţiei parcului Garob marchează un nou moment important în activitatea noastră din Africa de Sud şi vine la doar câteva săptămâni după startul construcţiei Oyster Bay, un alt proiect eolian. Pe lângă susţinerea dezvoltării sectorului de energie regenerabilă din Africa de Sud, ne concentrăm activităţile sustenabile pe educaţia ştiinţifică, care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea aptitudinilor necesare profesioniştilor din industria energetică, în vederea sprijinirii experienţei locale. Privind în perspectivă, vom continua să dezvoltăm proiectele pe care le-am câştigat în Africa de Sud şi să lansăm iniţiative menite să creeze valoare comună pentru comunităţile locale, în timp ce căutăm oportunităţi de creştere sustenabilă în industria de energie regenerabilă a ţării”, a declarat Antonio Cammisecra, director Enel Green Power.

Garob este al treilea proiect de energie regenerabilă a cărui construcţie a fost începută de Enel Green Power de la începutul acestui an, în conformitate cu programul său de investiţii în ţară.

Celelalte proiecte sunt parcurile eoliene Nxuba şi Oyster Bay, fiecare cu o capacitate de 140 MW, însumând o capacitate de 420 MW aflată în construcţie în Africa de Sud.

Programat să devină operaţional în prima jumătate a anului 2021, parcul Garob, cu 46 de turbine eoliene, va genera aproximativ 573 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 600.000 tone de dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an. Proiectul Garob a fost câştigat de EGP RSA în urma celei de-a patra runde a licitaţiei organizată prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP).

Parcul eolian Garob, primul proiect eolian al grupului aflat în construcţie în provincia Northern Cape, este situat într-o zonă care devine rapid un centru pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Africa de Sud datorită numărului tot mai mare de parcuri solare şi eoliene din regiune. Turnuri de beton vor fi ridicate pe sit-ul de construcţie Garob, în loc de turnuri de oţel prefabricate, sprijinind astfel nivelul de ocupare a forţei de muncă la nivel local în timpul fazei de construcţie.

”Proiectele de sustenabilitate implementate de Enel Green Power în Northern Cape includ instalarea unui teren de fotbal cu gazon artificial care captează şi stochează apa de ploaie. O instalaţie de purificare a apei este utilizată pentru curăţarea apei de ploaie pentru remedierea penuriei de apă şi pentru furnizarea de apă potabilă curată. Alte iniţiative includ Wi-Fi gratuit pentru comunităţile locale, cu scopul de a sprijini planurile autorităţilor publice de a introduce accesul gratuit la reţele Wi-Fi în comunităţile subdezvoltate”, spun reprezentanţii Enel.

Enel Green Power operează deja o capacitate de peste 520 MW prin intermediul parcurilor eoliene şi solare funcţionale în Africa de Sud. Proiectele solare complet operaţionale ale companiei sunt Upington, cu o capacitate de 10 MW şi Adams, cu o capacitate de 82,5 MW, aflate în provincia Northern Cape, proiectul Pulida, cu o capacitate de 82,5 MW, aflat în provincia Free State, Tom Burke din Limpopo, cu o capacitate de 66 MW, şi Paleishuewel din Western Cape cu o capacitate de 82,3 MW.

Parcurile eoliene operaţionale din Africa de Sud sunt Nojoli, cu o capacitate de 88 MW, şi Bay Gibson, cu o capacitate de de 111 MW, ambele aflate în Eastern Cape.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, are o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.