Activitatea economică din SUA a fost considerabil mai puternică decât erau aşteptările pentru trimestrul al doilea, stimulată de un consum puternic şi de o creştere considerabilă a stocurilor, potrivit unei estimări iniţiale, publicată joi, a Departamentului pentru Comerţ, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsul intern brut real, o măsură a tuturor bunurilor şi serviciilor produse în perioada aprilie-iunie, a crescut într-un ritm anual de 2,8%, ajustat pentru sezonalitate şi inflaţie.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones anticipau o creştere a PIB de 2,1%, după o creştere de 1,4% în primul trimestru.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cheltuielile consumatorilor au contribuit la propulsarea creşterii indicatorului, la fel ca şi contribuţiile din investiţiile private în inventar şi din investiţiile fixe nerezidenţiale, conform primei dintre cele trei estimări pe care departamentul le va furniza.

Cheltuielile de consum personal, principalul indicator în raportul Biroului de Analiză Economică pentru activitatea consumatorilor, au crescut cu 2,3% pentru trimestrul anterior, faţă de accelerarea de 1,5% din T1. Atât cheltuielile pentru servicii, cât şi pentru bunuri au înregistrat creşteri solide.

De asemenea, stocurile au contribuit semnificativ, adăugând 0,82 puncte procentuale la câştigul total.

În defavoare, importurile au crescut cu 6,9%, cea mai mare creştere trimestrială din trimestrul I din 2022.

Contractele futures de pe bursă au crescut în urma raportului, în timp ce randamentele ”rezoreriei au scăzut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.