E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a anunţat miercuri că începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului viitor", anunţă compania.

Traseul pentru reteaua de medie tensiune a fost re-proiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Proiectul constă într-o supratraversare (construirea retelei peste noul drum naţional) şi două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postaţi 19 stâlpi de medie tensiune, 2 stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 km de reţea de medie tensiune.

În Dobrogea, E-Distribuţie are planificate, în 2021, investiţii de 176 de milioane de lei în modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Valoarea programelor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei electrice din acest an se adaugă investiţiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuţie Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

În total, companiile E-Distribuţie din România investesc anul acesta aproximativ 940 milioane de lei, echivalentul a 191 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea. Programele de investiţii din acest an au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.