Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat a anunţat luni că a planificat pentru acest an punerea în funcţiune a unor proiecte de investiţii în valoare de 123,75 milioane de lei, pentru modernizarea reţelelor şi echipamentelor de distribuţie de energie electrică din judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, cu scopul îmbunătăţirii calităţii serviciului de distribuţie pentru clienţi.
"Proiectele aferente reţelelor şi echipamentelor de înaltă tensiune au o valoare de aproape 30 de milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără retehnologizarea staţiei de transformare înaltă/medie tensiune 110/20 kV Orăştie (judeţul Hunedoara), modernizarea celulelor de înaltă şi medie tensiune din staţiile Musicescu şi Victoria din Timişoara, modernizarea celulelor de medie tensiune în staţiile Bujac şi Chisineu Criş (judeţ Arad), Căprişoara, Irum şi Simeria (judeţ Hunedoara)", informează compania într-un comunicat.
De asemenea, vor fi instalate sisteme de monitorizare a calităţii energiei electrice în 38 de staţii de transformare din toate cele patru judeţe. Unul dintre transformatoarele de 25 MVA din staţia Victoria din Timişoara va fi înlocuit cu un transformator modern şi eficient.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Pentru reţelele de medie şi joasă tensiune au fost alocate investiţii de aproape 61 de milioane de lei. Dintre acestea, în judeţul Timiş, sunt prevăzute lucrări pentru reabilitarea de reţele electrice aeriene şi subterane în cadrul evenimentelor aferente candidaturii oraşului în competiţia Capitală Culturală Europeană 2021. De asemenea, printre proiectele importante din judeţul Timiş se numără modernizările de reţele de joasă tensiune şi branşamente în localităţile Ghiroda, Jebel, Moşnita Veche, Utvin, Sânmihaiu Român, Parţa, Bethausen, Beregsău Mic.
În judeţul Timiş sunt prevăzute lucrări pentru centralizarea grupurilor de măsură
Tot în judeţul Timiş sunt prevăzute lucrări pentru centralizarea grupurilor de măsură, în vederea montării de contoare inteligente în Giarmata Vii, Pesac, Bethausen, Beregsău Mic, precum şi în Timişoara în zonele Lipovei şi Dâmboviţa. Proiectele de centralizare a grupurilor de măsură presupun modernizarea branşamentelor precum şi amplasarea contoarelor la limita proprietăţilor clienţilor.
Pe segmentul de medie tensiune, în judeţul Timiş sunt modernizate linii electrice aeriene care desevesc localităţile Buziaş (linie relocată în subteran pentru a creşte capacitatea şi siguranţa în alimentare a clienţilor), Biled, Săcălaz, Urseni, Făget, Sâmpetru Mare, Igriş, Masloc, Utvin, Româneşti, Labaşinţ, Periam, Mănăştur, Călacea şi Ghilad. În Timişoara, sunt modernizate linile electrice subterane de medie tensiune care alimentează clienţi din zonele Musicescu, Cetate, Câmpului, Aleea Ghirodei, Calea Urseni.
În judeţul Caraş Severin, cele mai importante proiecte se referă la modernizarea liniilor electrice aeriene de medie tensiune Lăţunaş, Brădişor, Slatina precum şi la modernizarea reţelelor de joasă tensiune şi a branşamentelor, pentru montarea de contoare inteligente, în localităţile Zorlenţu Mare, Târnova, Potoc, Reşiţa (în zona Calea Caransebeşului). În plus, vor fi modernizate liniile electrice aeriene de joasă tensiune şi branşamentele în localitatea Oraviţa (în perimetrul străzilor Spitalului, Broşteniului, Horia, Closca şi Crişan).
În judeţul Hunedoara sunt înlocuite sau modernizate reţele de medie tensiune
În judeţul Hunedoara sunt înlocuite sau modernizate reţele de medie tensiune în Deva, Brad, Orăştie, Vulcan (inclusiv zona rurală), Simeria, Şoimuş (cu derivaţiile Cărpiniş, Rapolt, Rapolţel, Bampotoc, Chimindia, Hărău, Bârsău, Uroi), Lupeni, Brad - cu derivaţiile Herteşti, Tudorăneşti, Călămăresti, Lunca Brad, Dealul Tăului, Ruda, Gura Ruzii, Luncoi, Luncşoara, Luncoiul de Jos, Luncoiul de Sus, Dealul Fetii, Podele, Dealul Mare, Dudeşti. De asemenea, sunt modernizate puncte de alimentare şi posturi de transformare în Hunedoara, Ciula Mare, Braznic, Ilia, Valea Sângiorgiului, Uricani, Lupeni.
Pe partea de joasă tensiune, în judeţul Hunedoara sunt derulate investiţii pentru modernizarea liniilor electrice în comuna Pui (satele Federi şi Şerel), Vaţa de Jos (satele Târnava de Criş, Tătărăştii de Criş, Prihodişte, Brotuna, Basarabasa, Ociu, Ocişor, Vaţa de Sus şi Căzăneşti), Balşa (satele Voia, Vălişoara, Techereu, Almaşum Mic de Munte, Poiana, Oprişeşti, Poieniţa) şi în oraşul Orăştie (Centrul Vechi). De asemenea, sunt efectuate proiecte de îmbunătăţiri de tensiune sau întărire de reţele în Petrila (zona Lunca Florii), comuna Vetel (zona Boia Barzii), Straja, Lupeni, Pestişu Mic, Comuna Hărău, Simeria, Haţeg, Valea Brad, Poieniţa.
În municipiul Arad vor fi puse în funcţiune lucrări de circa 2,5 milioane de lei pentru modernizarea de reţele electrice de medie şi joasă tensiune atât aeriene cât şi subterane. În judeţul Arad sunt lucrări de întărire a reţelei de medie tensiune în zona Lipova – Ususău, pentru creşterea capacităţii de distribuţie a liniei electrice aeriene de medie tensiune în Horia şi Livada, precum şi lucrări pentru creşterea siguranţei în alimentare pentru localităţile Nădlac, Semlac, Şeitin.
Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România
De asemenea, sunt modernizate sau înlocuite posturi de transformare în localităţile Ineu, Sebiş, Chişineu Criş, Moneasa , Gurahonţ, Beliu şi sunt modernizate reţelele de joasă tensiune din Hălmagiu, Rădeşti, Tisa Nouă, Nădlac şi Şiria.
Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.
Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.