Dolarul american a scăzut marţi la un minim al ultimelor de două luni faţă de un coş valutar major, după ce oficialii Rezervei Federale au semnalat că banca centrală se apropie de sfârşitul ciclului său de înăsprire a politicii monetare, în timp ce lira sterlină a ajuns la un maxim al ultimelor 15 luni ca urmare a unei creşteri a salariilor peste aşteptări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Faţă de yenul japonez, dolarul a scăzut la un minim al ultimelor patru săptămâni, de 140,17 yeni pe unitate. Î

Moneda americană a scăzut, de asemenea, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate faţă de francul elveţian, dolarul fiind tranzacţionat la 0,8799 franci pe unitate, în scădere cu 0,6%.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mai mulţi oficiali ai Fed au declarat luni că banca centrală va trebui probabil să crească în continuare ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia, dar că sfârşitul ciclului actual de înăsprire a politicii monetare se apropie.

Comentariile au djus la declinul dolarului la un minim al ultimelor două luni, de 101,66, faţă de un coş de valute, în timp ce traderii şi-au redus aşteptările cu privire la cât de mult ar putea avea de crescut dobânzile din SUA.

Indicele dolarului a scăzut marţi cu 0,2%, la 101,69.

Lira sterlină a atins un maxim din aproape 15 luni, de 1,2934 dolari pe unitate, după ce creşterea salariilor în Marea Britanie a atins un nivel record, exercitând presiuni asupra Băncii Angliei pentru a înăspri şi mai mult politica dobânzilor pentru a ţine inflaţia sub control.

Ulterior, lira a crescut cu 0,5% la 1,2920 dolari pe unitate.

 Lira sterlină s-a redresat pe fondul unei economii mai puternice şi pe o modificare agresivă a aşteptărilor pentru o politică mai strictă a Băncii Angliei, au spus analiştii.

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, de 1,1027 dolari pe unitate şi ulterior a fost tranzacţionat la 1,1006 dolari pe unitate, în uşoară creştere.

 Alte monede europene au fost, de asemenea, puternice, coroana norvegiană atingând un maxim al ultimelor aproape trei luni, iar coroana suedeză la un vârf al ultimelor două săptămâni în raport cu dolarul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.