O divizarea acţiunilor Nvidia în proporţie de 10 la 1, menită să atragă micii investitori, a intrat luni în vigoare, stârnind speculaţii cu privire la şansele includerii companiei în indicele Dow Jones, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divizarea, care vizează scăderea valorii pe acţiune pentru a o face mai accesibilă pentru angajaţi şi investitori, creşte acţiunile companiei aflate în circulaţie, fără a-i modifica evaluarea de piaţă.

”Un efect secundar al divizării acţiunilor Nvidia va fi acela de a o pune în cursă pentru a urma Amazon şi Apple în indicele Dow, fiind posibil să scoată acţiunile Intel, care în prezent au cea mai mică pondere”, a declarat Ben Laidler, strateg pentru pieţele globale la firma de brokeraj eToro.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile Nvidia au scăzut cu 0,2% luni, după ce au urcat cu aproape 27% de când compania a anunţat divizarea acţiunilor şi previziuni financiare solide luna trecută.

Producătorul dominant de cipuri pentru AI a câştigat, de asemenea, o valoare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, săptămâna trecută, şi a depăşit Apple, pentru a deveni a doua cea mai valoroasă companie din lume, după Microsoft.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.